Τοπικά

Συνεχίζεται η διανομή κρέατος και φέτας σε δικαιούχους ΤΕΒΑ της Μαγνησίας 

Άρχισε από προχθές Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή η διανομή φέτας και κρέατος στις 3.890 οικογένειες, που είναι δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ). Την πρώτη ημέρα προσήλθαν 752 δικαιούχοι, ενώ χθες μέχρι το μεσημέρι είχαν παραλάβει τα τρόφιμα περισσότεροι από 200. Να αναφερθεί ότι συνολικά, οι δικαιούχοι στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου φτάνουν τις 3.890 οικογένειες, ενώ οι ωφελούμενοι αγγίζουν τις 10.000 άτομα.

Κάθε οικογένεια δικαιούχων παραλαμβάνει δυο κιλά τυρί, έξι κιλά κοτόπουλα και 5 κιλά μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας.
Προχθές Δευτέρα κλήθηκαν να παραλάβουν τα προαναφερόμενα προϊόντα οι οικογένειες ενός ατόμου, ενώ χθες άρχισε η διανομή στις οικογένειες με δυο άτομα μέλη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η διανομή τυριού και κρεάτων θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή και θα επαναληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναληφθεί η διανομή προϊόντων προσωπικής υγιεινής στους χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒ στη Μαγνησία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Να αναφερθεί ότι επικεφαλής εταίρος του προγράμματος στη Μαγνησία είναι ο Δήμος Βόλου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,5εκ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νατάσσα Μορφογιάννη «πλέον οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ δεν ταλαιπωρούνται με την αναμονή, για να πάρουν τα τρόφιμα που δικαιούνται, λόγω αλλαγής στην οργάνωση, εκ μέρους των στελεχών κοινωνικής μέριμνας του Δήμου. Έγινε προγραμματισμός ώστε οι ωφελούμενοι να προσέρχονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο συγκεκριμένη μέρα και ώρα, για μην υπάρχει συνωστισμός και «ουρές». Ο ωφελούμενος δίνει το ΑΜΚΑ του, παίρνει τα προϊόντα και φεύγει», προσέθεσε η ίδια.
Η κ. Μορφογιάννη τόνισε, επιπλέον ότι «το πρόγραμμα ΤΕΒ θα συνεχιστεί και το 2018 μετά την παράταση που δόθηκε, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για διανομή κρέατος, ξηράς, τροφής, ελαιολάδου και επιπλέον τροφίμων όπως ζάχαρη, τοματάκια, αλεύρι κλπ.) και προϊόντα καθαρισμού.

Η διανομή
Η διανομή των τροφίμων γίνεται καθημερινά και ώρες 09:00 -16:00 στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς) και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους, οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στον χώρο μόνο κατόπιν της τηλεφωνικής ενημέρωσής τους για την ώρα και ημέρα προσέλευσής τους.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δε μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το