Πολιτισμός

Συνεχίζεται το παζαράκι του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου με χειροποίητες δημιουργίες

Επειδή το χειροποίητο είναι… αλλιώς, άνοιξε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του, που διοργανώνεται για 10η χρονιά. Η γιορτινή αυτή έκθεση φιλοξενείται στην όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Ένας χώρος μουσειακός με τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών, κατάφορτος με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές, τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων. Μια σειρά προτάσεων για προσωπικά δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο, που με την αίσθηση της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας που τα διακρίνει και το πλεονέκτημα ότι έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες.

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των εργαστηρίων του ξαναζωντανεύει παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Ουσιαστικά προτείνει ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών μέσα από ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων. Ένα παράθυρο στην οικιακή οικονομία.
Η παρούσα γιορτινή έκθεση θα λειτουργήσει εκτός Κυριακής έως το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (Δον Δαλεζίου-Ρ. Φεραίου). Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.30-13.00 και 17.00-20.30, Σάββατο 10.30-13.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το