Πολιτισμός

Συνεχίζεται η λειτουργία εικαστικών εργαστηρίων, τμημάτων δημιουργικής γραφής και πληροφορικής

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η λειτουργία των εικαστικών εργαστηρίων, καθώς και των τμημάτων της Δημιουργικής Γραφής, αλλά και της Πληροφορικής του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Ζωγραφική: Το εργαστήριο ζωγραφικής πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, σε μία τρίωρη συνάντηση (Δευτέρα ή Πέμπτη 18.00-21.00), με διαφορετικές θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους. Έτσι, στο δεύτερο μέρος λειτουργίας του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θ’ ασχοληθούν με πορτρέτο, τεχνικές χρώματος και ελεύθερο σχέδιο. Το μάθημα απευθύνεται τόσο σε εφήβους, όσο και σε ενήλικες. Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, εικαστικός, απόφοιτος Α.Σ.Κ.Τ.

Δημιουργική γραφή: Θα λειτουργήσουν τμήματα πεζογραφίας (α’, β’ και γ’ κύκλου), ποίησης, ταξιδιωτικής αφήγησης και δημιουργίαs ταξιδιωτικών οδηγών, αστυνομικής λογοτεχνίας και κινηματογραφικoύ σεναρίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα, για 24 ώρες που διαρκεί ο κάθε κύκλος. Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Γιάννης Αντάμης (M.A. Creative Writing και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.).
Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ: Αρχαρίων (24 ώρες), τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες). Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες: Microsoft Word, Microsoft Εxcel, Internet Outlook. Εκμάθηση του Microsoft Access (20 ώρες). Εκμάθηση του Microsoft PowerPoint (20 ώρες). Δημιουργία ιστοσελίδας (στο περιβάλλον WordPress) (30 ώρες). Εκμάθηση και σωστή χρήση του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες). Διαφήμιση στα Social Media (Social Media marketing) (24 ώρες). Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Δημήτρης Αρχοντής (πτυχιούχος Πληροφορικής Τ.Ε.).

Εργαστήρι ψηφιδωτού: Πρόκειται για εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του ψηφιδωτού, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες του α’ κύκλου ασχολήθηκαν με την τέχνη του κλασικού ψηφιδωτού, ενώ στον β’ κύκλο θα ασχοληθούν με το σύγχρονο ψηφιδωτό. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα (Δευτέρα 16.00-19.00 ή Πέμπτη 18.00-21.00). Υπεύθυνη επιμορφώτρια είναι η Καλλιόπη Λάκκα, συντηρήτρια έργων τέχνης και ψηφιδογράφος.
Φωτογραφία: Η φιλοσοφία του μαθήματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στο πλαίσιο ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος, με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης. Λειτουργούν ήδη πρωινά και απογευματινά τμήματα α’, β’ και γ’ κύκλου αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες). Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Λέων Μουρτζούκος, φωτογράφος.

Εργαστήρι εικαστικών κατασκευών: Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες πειραματίζονται με χαρτί, papier mache, ανακυκλώσιμα υλικά και αξιοποιούν τις απίστευτες δυνατότητες μετατροπής τους σε έργα τέχνης. Το papier mache είναι μέθοδος γλυπτικής με βάση το χαρτί. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δώσουν σχήμα και μορφή στη φαντασία τους, μετατρέποντας απλούς όγκους σε τρισδιάστατα έργα ακολουθώντας βήμα-βήμα τα στάδια, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωσή τους με το χρώμα. Το μάθημα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα (Τρίτη ή Πέμπτη 16.00-19.00). Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Βαγγέλης Πατσέας, γλύπτης-κεραμίστας.
Photoshop (30 ώρες): Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 30 ώρες και θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα (πρωινό ή απογευματινό τμήμα). Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Λέων Μουρτζούκος, φωτογράφος.

Κεραμική: Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι κεραμικής, στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη της πηλοπλαστικής, δημιουργώντας με τον πηλό διάφορα χειροποίητα αντικείμενα, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και πολλές τεχνοτροπίες. Ακολουθεί η αγγειογραφία, δηλαδή η διακοσμητική αποτύπωση λεπτομερειών πάνω στα αντικείμενα. Το μάθημα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα (Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη 18.00-21.00). Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Στέργιος Γουδίνης, κεραμίστας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2421033692 και 2421025363.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το