Οικονομία

Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του Bitcoin

Δεν έχει τέλος όπως φαίνεται ο κατήφορος του Bitcoin που έπεσε σήμερα κάτω από τα 3.700 δολάρια, έχοντας χάσει σχεδόν το 80% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό των 19.666 δολαρίων του Δεκεμβρίου του 2018.
Η συνεχιζόμενη πτώση αποδίδεται κυρίως σε εκτιμήσεις για την επιβολή κανόνων στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς και σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν τον υπολογισμό των ισοτιμιών και τις νέες εκδόσεις λογισμικού. Αναλυτές εκτιμούν πως αν η πτώση συνεχιστεί και η αξία του Bitcoin πέσει κάτω από τα 3.000 δολάρια, οι φυγόκεντρες τάσεις θα ενταθούν περαιτέρω.

Ωστόσο, το Bitcoin δεν είναι νεκρό, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η Πολιτεία του Οχάιο στις ΗΠΑ έκανε γνωστό πως από αύριο θα αποδέχεται κρυπτονομίσματα για την πληρωμή φόρων και άλλων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εγγραφούν σε μία ειδική πλατφόρμα της Πολιτείας ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση της νέας δυνατότητας, σημειώνει η Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχους της Πολιτείας.

Πηγή: economistas.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το