Πολιτισμός

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμιου Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Βόλου

Συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Βόλου η έκθεση «Ο Άγιος Λουκάς το μυστήριο φως της θαυματουργίας» του Ευθύμιου Βαρλάμη, ενώ χθες ο επιμελητής της έκθεσης Παύλος Τροχόπουλος ξενάγησε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Της ξενάγησης προηγήθηκε ομιλία του κ. Τροχόπουλου και προβολή 10λεπτου βίντεο.
Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και αποτελείται από δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής.
Χθες ο επιμελητής της έκθεσης και για πάνω από 35 χρόνια βοηθός του Ευθύμιου Βαρλάμη κ. Παύλος Τροχόπουλος ξενάγησε γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου. Της ξενάγησης προηγήθηκε ομιλία του ίδιου στην αίθουσα του Νοσοκομείου Βόλου Δημ. Γκάλιου παρουσία του διοικητή κ. Ματθαίου Δραμητινού και του υποδιοικητή κ. Χαρίλαου Αποστολίδη, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο.

Ο κ. Τροχόπουλος τόνισε πως «είναι μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση, γιατί γίνεται σε έναν χώρο, το νοσοκομείο, που λίγες φορές μπορεί κάποιος να συναντήσει μία έκθεση τέχνης. Από ό,τι φαίνεται η πρωτοβουλία είχε τεράστια επιτυχία, αν λάβουμε υπόψη τους ανθρώπους και πόσο πολύ έχουν ανταποκριθεί και με την έννοια πόσο πολύ ένιωσαν τη σημασία και την ανάγκη αυτής της έκθεσης».


Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο λόγος που έγινε αυτή η έκθεση είναι για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε αδυναμία, διότι στο νοσοκομείο μπαίνουμε κυρίως για κάποια δύσκολη κατάσταση, αλλά και να δείξουμε ότι παρόλη τη δυσκολία υπάρχει μέσα μας η δύναμη. Αυτό είναι το παράδειγμα του Αγίου Λουκά, αλλά και του καλλιτέχνη Ευθύμιου Βαρλάμη και όλα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τη δύναμη της πίστης μας, που είναι και το μήνυμα της έκθεσης».

«Ο Βαρλάμης ήταν ένας Έλληνας της διασποράς, ο οποίος αγωνίστηκε και υπηρέτησε πιστά την τέχνη και με το έργο του αντιπροσώπευσε τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Το έργο του ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα γίνει σιγά-σιγά και θα νιώθουμε πολύ περήφανοι ως Έλληνες. Ήδη ετοιμάζουμε μία μεγάλη έκθεση στη Νέα Υόρκη, στα Ηνωμένα Έθνη, για να δείξουμε ότι ο ελληνισμός, κάτι που ήθελε και ο Βαρλάμης, είναι επίκαιρος και πραγματικά έχει να προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα» κατέληξε ο κ. Τροχόπουλος.


Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και θα διαρκέσει έως στις 18 Νοεμβρίου.


Συνδιοργανωτές είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου και οι «Ιατροί της Αγάπης», ενώ την επιμέλεια έχει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το Μουσείο Τέχνης Βάλντφιρτελ Αυστρίας, ενώ καθοριστική ήταν η οικονομική στήριξη του ΕΒΟΛ, διά του προέδρου του Δ.Σ. Νικήτα Πρίντζου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το