Πολιτισμός

Συνεχίζεται η έκθεση «Θηλέων Βόλου 1921-1981, ενθυμήματα» στο Μουσείο της Πόλης

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο της Πόλης του Βόλου στα Παλιά (Φερών 17) με το εβδομαδιαίο ωράριο να παραμένει το ίδιο (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό). Στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2421029878, e-mail: [email protected]/. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Παρατείνεται, έως την Κυριακή 14 Ιουνίου, η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921-1981, ενθυμήματα». Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης με σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα από την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου. Τα εκθέματα αποτελούν τις αναμνήσεις από το σχολείο στα 60 χρόνια λειτουργίας του από το 1921 έως το 1981. Εκτίθενται 237 ασπρόμαυρες κυρίως φωτογραφίες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλα τα έτη της ζωής του σχολείου, προέρχονται από τα προσωπικά αρχεία των μαθητριών του Γυμνασίου, κοντυλοφόροι, σφραγίδες στυπόχαρτου, ξύλινες κασετίνες, χάρακες, λευκώματα με συνταγές μαγειρικής, κεντήματα, ποδιές, δημιουργήματα των μαθητριών στο μάθημα των Οικοκυρικών, μπλε ποδιές με το άσπρο γιακαδάκι, σχολική σάκα, θρανία κ.λπ.
Ακόμη οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους δύο ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ανανεωμένο και εμπλουτισμένο ιστότοπο του Μουσείου Πόλης (www.vmoc.gr), η οποία είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά και στην οποία εκτός από τις απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό (ηχητικούς ιστορικούς περιπάτους για τη δεκαετία του 1940, εικονικές διαδρομές στην πόλη), αλλά και πολυμέσα (βίντεο και υλικό από δράσεις της Διεύθυνσης). Δίνεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης της μεγάλης έκθεσης «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά», με την οποία εγκαινιάστηκε το Μουσείο, ενώ σε τακτική βάση θα παρουσιάζονται επιλεγμένες+ιστορίες από την παρούσα έκθεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το