Πολιτισμός

Συνεχίζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Terra In-cognita»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς), εγκαινίασε τον Ιούνιο, την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Terra In-cognita (Άγνωστη γη), με έργα 11 πολύ σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι συνδέονται με τον Βόλο, έντεκα σύγχρονες και φρέσκες προσεγγίσεις, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, που θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Ιδρύματος με την AICA και ειδικότερα με το Ελληνικό Τμήμα της, το οποίο φέτος συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή του (1949).
Το παλαιό εργοστάσιο Τσαλαπάτα, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τους έντεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση και συνδέονται με την πόλη του Βόλου. Με αφορμή την πρώτη ύλη του εργοστασίου, το χώμα και τον πηλό, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν, με ρηξικέλευθο τρόπο, έννοιες όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα, αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο πλαισίωσε και τροφοδότησε ποικιλοτρόπως τη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 20ό αιώνα.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός Τέχνης και ειδική γραμματέας της AICA Ελλάς Φαίη Τζανετουλάκου, ενώ την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, συνέκδοση των δύο φορέων (ΠΙΟΠ-AICA).

Η κ. Φαίη Τζανετουλάκου, ιστορικός Τέχνης και ειδική γραμματέας της AICA (Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης) στα εγκαίνια της έκθεσης ανέφερε ότι «βλέπουμε όλο τον Βόλο να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας με πολλές αναφορές στην πόλη. Μια έκκεντρη πόλη στην Ελλάδα. Αυτό προσπαθούμε να επαναδιαπραγματευθούμε και να φέρουμε τον Βόλο στο κέντρο» σημείωσε.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Διακομή, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Σωτήρης Μπατζιάνας, Μαρία Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, Αλέξανδρος Ψυχούλης.
Διάρκεια έκθεσης έως 31 Δεκεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 17.00.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το