Πολιτισμός

Συνεχίζεται η έκθεση “Μνήμης Ψήγματα” στην Καρδίτσα με εικόνες του αρχαιολογικού πλούτου της Θεσσαλίας 

Στιγμές από ένα πλούσιο αρχείο του αρχαιολογικού πλούτου της Θεσσαλίας, με έμφαση σε αυτά της Καρδίτσας, περιλαμβάνει η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», του αρχαιολόγου και επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων Δ. Θεσσαλίας, καθώς και μέλους του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ κ. Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.
Η έκθεση που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.
Την έκθεση διοργανώνει η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών σε συνεργασία με τον Εικαστικό Όμιλο, τον Δήμο Καρδίτσας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Λύκειο Βελεστίνου και κατόπιν στην ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (Νομοί Μαγνησίας & Καρδίτσας) μέχρι το 2003. Από το 2003 διετέλεσε διευθυντής στη ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (δυτικής Θεσσαλίας – Καρδίτσα & Τρίκαλα) του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης συμμετέχει σε διεθνή, πανελλήνια και τοπικά συνέδρια και σεμινάρια ως μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών, ως σύνεδρος, ως ομιλητής. Ήταν εισηγητής σε αρκετά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Υπήρξε τακτικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Διετέλεσε γραμματέας, αναπληρωματικό και τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας, τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας, μέλος σε διάφορα Συμβούλια και Επιτροπές.
Έχει διατελέσει πρόεδρος (ΣΕΑ) (1984 – 1987) και αντιπρόεδρος (2010 – 2012) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αναπληρωματικό μέλος του Β’ Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και αναπληρωματικό μέλος Ειδικών Επιτροπών αξιολόγησης του ΥΠΠΟ. Έχει εποικοδομητική συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το