Τοπικά

Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» με ενδιαφέροντα θέματα και τη νέα χρονιά

Γνώση, ενημέρωση και απαραίτητες απαντήσεις, για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων δίνουν και φέτος, όλες οι θεματικές συζητήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της «Ακαδημίας Γονέων».
Η τέταρτη συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 16.00 – 18.00, με τον τίτλο «Καλλιεργώντας στο παιδί μου την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει» και με εισηγήτρια την κ. Γιάννα Καλώτα, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια.

Στον Βόλο υπεύθυνοι της Ακαδημίας, είναι ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, περιφερειακός συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86), και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Σημειώνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA, αλλά και της «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.
Η «Ακαδημία Γονέων» έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από τον χώρο της Υγείας. Θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη, ώρα 16.00 – 18.00, στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.
Στο τέλος υλοποίησης όλων των εισηγήσεων στους συμμετέχοντες θα γίνει η απόδοση βεβαιώσεων συμμετοχής.
Χώρος συναντήσεων: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Αιτήσεις ενδιαφερομένων και πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Η συμμετοχή όσων ακόμη επιθυμούν είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει και χωρίς καταγραφή της συμμετοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το