Αθλητισμός

Συνεχίζει το πόλο στην Κύπρο o πρώην πολίστας του ΟΕΑ/ΝΑΒ Τάσος Παπασπυρόπουλος

Ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας πόλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ Τάσος Παπασπυρόπουλος αγωνίστηκε με επιτυχία πέρυσι στην Μπουντεσλίγκα με το σκουφάκι της Ντούισμπουργκ SV ’98. Το καλοκαίρι ανανέωσε τη συνεργασία του με τον γερμανικό σύλλογο, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού τον φέρνει στην Κύπρο και στον Ν.Ο. Αμμοχώστου, ώστε να κλείσει εκεί τη σεζόν.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας έχει φάει με το… κουτάλι τις πισίνες και είναι γνώριμος στους Βολιώτες φίλους της υδατοσφαίρισης από την διετή θητεία του στον ΟΕΑ/ΝΑΒ (2017-19). Νωρίτερα είχε φορέσει το σκουφάκι του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ (με τον οποίο συμμετείχε στο ευρωπαϊκό LEN Trophy), του ΝΑΟ Κέρκυρας, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ν.Ο. Λεμεσού, ενώ πέρυσι μετανάστευσε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ντούισμπουργκ SV ’98.
Εκεί τα πήγε περίφημα και γι’ αυτό η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου του προσέφερε νέο συμβόλαιο. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα και ανάγκασε τον 32χρονο τερματοφύλακα να αλλάξει αθλητικό περιβάλλον.
Ως γνωστόν, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα πρωταθλήματα πόλο διεξάγονται κανονικά με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας φυσικά. Εξάλλου, τα αθλήματα της πισίνας έχουν αποδεδειγμένα τον μικρότερο κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού.
Μόνο σε δύο χώρες οι κυβερνήσεις κρατούν κλειστές τις πισίνες και αυτές είναι η Ελλάδα και η Γερμανία. Έτσι, η πρόταση του Ν.Ο. Αμμοχώστου στον Παπασπυρόπουλο ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «Θ»:
«Το καλοκαίρι είχα ανανεώσει τη συνεργασία μου με τη Ντούισμπουργκ, αφού ήταν ευχαριστημένη η ομάδα με εμένα και εγώ με την ομάδα. Όμως λόγω των πολλών κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει, ενώ ενημερώθηκα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακυρωθεί όλη η σεζόν.
Τότε ήρθε η πρόταση του Ν.Ο. Αμμοχώστου και υπέγραψα εκεί για ένα χρόνο. Εδώ θέλω να πω ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το συμβόλαιο που είχα με την Ντούισμπουργκ. Διατηρώ άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της και πιθανόν να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.
Στην Κύπρο το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά. Αναμένεται να αρχίσει στην άνοιξη και να τελειώσει το καλοκαίρι. Στην απόφασή μου αυτή έπαιξε ρόλο και παλιός μου συμπαίκτης στον Ηρακλή, ο Κώστας Ποτζίδης, ο οποίος είναι προπονητής στον Ν.Ο. Αμμοχώστου».
Για το αν είχε ενδοιασμούς να πάει στην Κύπρο ο έμπειρος τερματοφύλακας, μας είπε: «Όχι δεν υπήρχαν ενδοιασμοί. Εξάλλου, στην Κύπρο έχω ξαναπαίξει με τον Ν.Ο. Λεμεσού πριν έλθω στην Βόλο. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και είναι πολύ θετικό ότι το άθλημά μας αναπτύσσεται στο νησί, που συν τοις άλλοις έχει και τις κατάλληλες υποδομές. Μάλιστα, την περσινή σεζόν καταγράφηκε και η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μακάρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες και το συντομότερο να επιστρέψουμε στην αγωνιστική μας δράση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το