Τοπικά

Συνεχίζει τις νίκες η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Δεύτερη επιβλητική νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο τοπικό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2020, όπου συμμετέχουν 5 ομάδες με 8μελή σύνθεση (4 γενικές σκακιέρες, 1 γυναικεία, 1 νεανίδων Κ20, 1 νέων ανδρών-γυναικών Κ20 και 1 παίδων-κορασίδων Κ16), 2 εκ των οποίων θα προκριθούν για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2020, όπου ήδη έχουν προκριθεί απευθείας οι 4 πρώτες ομάδες των περσινών ΠΟΑ, από τα οποία θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλία στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στη Λάρισα, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με διαφοροποιημένη σύνθεση από αυτή του πρώτου γύρου, νίκησε τον Σ.Ο. Φαλάνης Λάρισας με σκορ 6,5 – 1,5 και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος Θεσσαλίας.
Το χορό των νικών άνοιξε η Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (νεανίδων Κ20) με τη γρήγορη νίκη της έναντι της αντιπάλου της, για να ακολουθήσουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι νίκες των Κάππα Ελισάβετ (γυναικεία), Ευθυμιάδη Ιωάννη (2η γενική σκακιέρα), Μπουγά Γεώργιου (παίδων-κορασίδων Κ16) και Φαράντου Βασίλειου (νέων ανδρών-γυναικών Κ20), οι οποίες εξασφάλισαν τη νίκη για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.

Στις άλλες τρεις γενικές σκακιέρες έγιναν πολύ δυνατές μονομαχίες, στις οποίες ο Λαγάρας Στυλιανός (1η σκακιέρα) νίκησε τον αντίπαλό του, ο Μπουγάς Θεόδωρος (4η σκακιέρα) ήρθε ισόπαλος και ο βενιαμίν των γενικών Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (3η σκακιέρα), μετά από μάχη που κράτησε 4 ώρες, έχασε τελικά στο φινάλε από τον πιο δυνατό ίσως παίκτη της αντίπαλης ομάδας.
Στον άλλο αγώνα του 2ου γύρου ο Α.Ο. Αγριάς «Άθλος» νίκησε εκτός έδρας το Φοίνικα Βόλου, στο τοπικό ντέρμπι του Δήμου Βόλου, με σκορ 5 – 3.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

  ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ ”ΑΘΛΟΣ”  
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1-0
2. ΤΣΑΜΟΓΛΟΥ ΙΑΣΩΝ-ΔΗΜΗΤΡ. ΣΟΥΛΙΚΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 0-1
3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 0-1
4. ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΓΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0-1
5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 1-0
6. ΛΙΛΑ ΜΕΛΙΝΑ ΓΚΙΟΤΖΕ ΕΙΡΗΝΗ 0-1
7. ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 0-1
8. ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1-0

Η ομάδα της Α.Σ.Α. Λάρισας είχε ρεπό.
Την Κυριακή 26-1-2020 ώρα 11:00’ για τη 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνουν οι συναντήσεις:
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ
Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ – Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ «ΑΘΛΟΣ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το