Τοπικά

Συνεχίζει τη λειτουργία του ο Iερός Nαός Αγίου Αποστόλου του Νέου στον οικισμό της Κριθαριάς

Θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου στην Κριθαριά, όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κριθαριάς Σπύρος Μάμαλης, ο νομικός του Συλλόγου Σωτήρης Γκανάτσιος και το μέλος του Δ.Σ. Απόστολος Κωστέλλος, με στελέχη της Μητρόπολης Δημητριάδος. Στη θετική έκβαση του θέματος συνέβαλαν τόσο οι κάτοικοι της Κριθαριάς όσο και των γύρω περιοχών. Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός και θα συνεχίσει να λειτουργεί ο ιερέας Εμμανουήλ Τζανάκης. Στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διευθετήθηκαν επίσης τα παρακάτω ζητήματα:
1.Η νέα εκκλησιαστική επιτροπή, η οποία θα έχει τη διαχείριση του ναού θα είναι τριμελής με νέο πρόεδρο τον Ιερέα π. Αθανάσιο Μαγκαντάση, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον Ι.Ν. Νέας Αγχιάλου.
2. Η Θεία Λειτουργία θα τελείται κάθε Σάββατο, από τις 25/1 και έπειτα, από τον Ιερέα Πατέρα Εμμανουήλ Τζανάκη.
3.Κάθε Παρασκευή απόγευμα θα χτυπάει η καμπάνα της εκκλησίας, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την επομένη.
4.Όταν θα υπάρχει διαθέσιμος Ιερέας, οι κάτοικοι θα ενημερώνονται με ανακοίνωση για την τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή ή σε άλλες εορτές.
5.Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον Σύλλογο όλα τα επόμενα χρόνια θα μεριμνήσει για την ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού στην περιοχή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το