Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για το beach bar της Ρόδου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τις συνθήκες εργασίας.
Το κατάστημα παρά τις αποκαλύψεις ότι λειτουργεί χωρίς άδεια παραμένει ανοιχτό και συνεχίζει να υποδέχεται πελάτες.
Πόσο κοστίζει η ενοικίαση μιας πλωτής πλατφόρμας
Σύμφωνα με αυτοψία της ΕΡΤ τόσο οι πλωτές πλατφόρμες όσο και οι ξαπλώστρες παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ ο επιχειρηματίας επιμένει ότι δέχεται αναίτια επίθεση.
Η τιμή για τις πλωτές πλατφόρμες ανέρχεται στα 150 ευρώ ενώ οι τιμές για τις ξαπλώστρες που βρίσκονται στην παραλία ξεκινούν από 60 ευρώ.
«Κοινό μυστικό οι αυθαιρεσίες»
Χωρίς άδεια επί 8 ολόκληρα χρόνια φαίνεται ότι λειτουργούσε το beach bar. Η επιχείρηση ξεκίνησε ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014, ενώ από το 2015 κι έπειτα άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές. Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης ωστόσο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.
Ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega, πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του beach bar. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμα και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει».
«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα», συμπλήρωσε.
Ο Μαλλιαράκης ανέφερε ότι πολλοί επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στη Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.
Εργασιακές συνθήκες γαλέρας
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι συνθήκες εργασίες που επικρατούν στα νησιά, με τους εργαζομένους στον χώρο να μιλούν για εεγσία χωρίς ένσημα, σε υπερεντατικούς ρυθμούς, άλλα και απουσία ελέγχων.
«Είναι μία παραδοχή που κάνεις όταν πας για σεζόν, ότι δουλεύεις 7/7, στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μισά ένσημα και το ωράριο να εξαρτάται από τη δουλειά που έχει το εκάστοτε μαγαζί. Για τη διαμονή ξέρεις πως συγκατοικείς με παραπάνω από 2 με 3 άτομα», δήλωσε, ο Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωπος Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Γλέζος, βροχή έχουν πέσει οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα νησιά.
Πηγή: Έθνος