Τοπικά

Συνδιοργανωτής δυο σημαντικών φεστιβάλ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

nomarxia_volos
Συνδιοργανωτής σε δύο σπουδαίας σημασίας εκδηλώσεις είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζοντας έμπρακτα την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσπάθεια τουριστικής αναβάθμισης της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας.
Η πρώτη εκδήλωση αφορά το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», το οποίο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου. Είναι μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πήλιον Όρος». Σκοπός είναι, μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή, να συμβάλουν στη διάδοση της λογοτεχνικής παράδοσης, να προβάλουν το τοπίο του Πηλίου και να καθιερώσουν το φεστιβάλ ως ετήσιο πολιτιστικό θεσμό.
Η δεύτερη εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» και είναι το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου, προς τιμή του χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου. Στόχος των διοργανωτών και της ομάδας των εθελοντών είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μια ανοικτή γιορτή που θα φέρει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νησί της Σκοπέλου από πολιτιστική και οικονομική άποψη.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, είναι πάντα κοντά σε συλλόγους και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Μαγνησίας και την διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από ποικίλες δράσεις που θα προσφέρουν τα δύο αυτά Φεστιβάλ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το