Τοπικά

Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας: 263 καθαρίστριες σε όλο το νομό για 2500 σχολικές αίθουσες

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζει, πρόσφατη πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που καθορίζει τον αριθμό των καθαριστριών που θα προσληφθούν στο Βόλο καθώς και στους άλλους δήμους της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε “Κραυγαλέα χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δήμων στον ν. Μαγνησίας σε σχέση με τις εγκληματικές ελλείψεις σε καθαρίστριες που δεν επαρκούν για την καθαριότητα των σχολείων σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας και οι οποίες καλούνται να κάνουν σχολαστική και τακτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους και τις επιφάνειες των σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται 108 καθαρίστριες ΙΔΟΧ(ορισμένου χρόνου) πλήρους απασχόλησης και 105 ΙΔΟΧ μερικής απασχόλησης-μειωμένου ωραρίου, που με περίπου 50 ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου) που έχουν απομείνει, σε όλο τον νομό, καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες σε πάνω από 2500 αίθουσες(!), συν τις τουαλέτες και τους κοινόχρηστους χώρους αμέτρητων τετραγωνικών μέτρων.
Με πανδημία ή χωρίς πανδημία η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, καθημερινά. Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, είναι ευθύνη του κράτους.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας στηρίζει τα αιτήματα των φορέων του γονεϊκού κινήματος για:
 Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.
 Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό με το πρώτο κουδούνι.
 Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του κράτους σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κ.ά.)
 Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε δήμο και διασύνδεση τους με τα σχολεία.
 Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
 Πρόγραμμα σχολικής στέγης για ασφαλή σχολεία με επάρκεια σε χώρους εκπαίδευσης και αναψυχής μαθητών.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη 1 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το