Τοπικά

Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”: Ξεπουλημένες οι ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΓΣΕΕ

Για «ξεπούλημα» των εργαζομένων καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΓΣΕΕ το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» αναφορικά με την 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου που έχει προκηρυχθεί από δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα του Ιδιωτικού τομέα και από την ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει:
«Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι: να γίνει άμεσα επίταξη του ιδιωτικού τομέα και να τον θέσει σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, καθώς και η απόσυρση του σχεδιαζόμενου νομοσχεδίου που καταργεί την μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης το οκτάωρο, περιορίζει έως και καταργεί την λειτουργία των συνδικάτων, εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου για άλλη μια φορά ξεπουλάνε τους εργαζόμενους ταυτιζόμενες πλήρως με την κυβέρνηση και τους βιομήχανους. Με την απόφασή τους αυτή εξαργυρώνουν τα «αργύρια» που τους δίνουν για να κάθονται στις ακριβοπληρωμένες καρέκλες τους οι βιομήχανοι και η κυβέρνησή τους. Άξιος ο μισθός τους!!!
Και ενώ σχεδόν όλη η Ελλάδα θα απεργεί, οι βολιώτες εργαζόμενοι με απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου θα γίνουν απεργοσπάστες.
Συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, δυναμώνοντας το ταξικό Συνδικάτο μας συμπορευόμενοι με το ΠΑΜΕ που όλο αυτό τον καιρό δεν βάρεσε σιωπητήριο όπως ήθελαν η κυβέρνηση και από κοντά οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Με την στάση μας σε κάθε χώρο δουλειάς να διεκδικήσουμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση να παρθούν τώρα:
 Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα. Όχι παζάρια για αγορά υπηρεσιών.
 Όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να νιώθουμε ασφαλείς.
 Να γίνουν προσλήψεις τώρα στο νοσοκομείο Βόλου και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
 Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους μεταλλεργάτες που τους χρωστάει η εργοδοσία σε κάθε χώρο εργασίας.
 Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του 8ωρου και άλλων κατακτήσεων μας.
Παλεύουμε για το δίκιο μας»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το