Τοπικά

Συνδικάτο Μετάλλου: Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” καλεί όλους και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Η αναχώρηση θα γίνει 13.30 από το Δημαρχείο Βόλου.  Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί σε συμπόρευση, σε δράση και άμεση κινητοποίηση:

-κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες

– όλους όσους στενάζουν κάτω από τις επιπτώσεις των νόμων όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, σε αυτούς που βαρέθηκαν να περιμένουν σωτήρες

-κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.
Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ είναι μια κρίσιμη μάχη που πρέπει να αποτελέσει πετυχημένη συνέχεια της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, να δυναμώσει η πάλη ώστε το εργατικό κίνημα να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο. Για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την πάλη μας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Παίρνουμε θάρρος και παράδειγμα από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και αγώνα που έχουν ξεσπάσει σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, EFOOD, ΟΑΣΘ. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, κόντρα στην εργοδοσία, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων και στις δυνάμεις καταστολής. Δίνουμε τη μάχη στο πλάι τους για ανάκληση των απολύσεων, για ΣΣΕ με βάση τις διεκδικήσεις του σωματείου τους” αναφέρει στην ανακοίνωση.

Επισημαίνει ότι σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός και ο ένοχος:

“§ Είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική εκεί που την σταμάτησε ο προηγούμενος. Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ\ΚΙΝΑΛ, εξασφάλισαν το νομικό οπλοστάσιο για τις ομαδικές απολύσεις, για το πάγωμα των μισθών, για τις ατομικές συμβάσεις, για τους απεργοκτόνους νόμους και τη δουλειά χωρίς ωράριο.

§ Είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, να ελπίζουν σε «σωτήρες» και «Μεσσίες», να παλεύουν να πάει καλά το αφεντικό μήπως και περισσέψει τίποτα και για τους εργαζόμενους

§ Είναι αυτοί που έκαναν την ενέργεια ακριβό εμπόρευμα για το λαό, είναι όσοι για τα δικά τους συμφέροντα σέρνουν τη χώρα μας στο μάτι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

§ Είναι όλοι όσοι μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη για όλους, συναίνεση, εργασιακή ειρήνη», και την ίδια ώρα ανοίγουν το δρόμο για να παγώσουμε το χειμώνα, για να κινδυνεύουν τα σπίτια μας από τους τραπεζίτες, για να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά για τις οικογένειες μας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:

§ Υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Σταθερή δουλειά. Όχι στην εκ περιτροπής εργασίας, στις εργολαβικές συμβάσεις. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες και στην μαύρη εργασία. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

§ Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Γάλα σε όλους τους μεταλλεργάτες ειδικά στους συγκολλητές. Ρούχα εργασίας και ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

§ Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.

§ Κατάργηση στην πράξη των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα

§ Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

§ Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

§ Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

§ Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

§ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

§ Καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με πολεμικό υλικό, στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν οι Αμερικάνικες βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το