Τοπικά

Συνδικάτο Μετάλλου: Ενάντια στο εργατικό κίνημα η καταδικαστική απόφαση για 5 απεργούς της «Χαλυβουργίας»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την δικαστική απόφαση σε βάρος πέντε εργαζομένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας. Στους πέντε εργαζόμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή από το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για τη συμμετοχή τους σε πολύμηνη απεργία πριν από έξι χρόνια.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση μιας δικαιοσύνης που είναι ταγμένη στα συμφέροντα του Μάνεση και των βιομηχάνων, να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 χαλυβουργούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης ενός ηρωικού αγώνα που κράτησε πάνω από 9 μήνες.
Πρόκειται για μια καταδικαστική απόφαση που ήρθε μετά από μηνύσεις απεργοσπατών, ανθρώπων της εργοδοσίας, με στόχο το ίδιο το εργατικό κίνημα και την αλληλεγγύη που επέδειξε σε εργαζόμενους που δεν δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι, που πάλεψαν για όσα σήμερα αμφισβητούνται: για δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανθρώπινες ανάγκες, για το δικαίωμα στην ίδια την απεργία.
Η καταδίκη αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να χτυπήσουν κάθε αγώνα που αποτελεί παράδειγμα για το εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώνει την ενίσχυση του κλίματος αυταρχισμού και καταστολής σε μια χρονική περίοδο που αμφισβητείται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.
Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει μια απόφαση που προαναγγέλλει νέα, ακόμη πιο βάρβαρη επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό.
Να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στην ταξική δικαιοσύνη, πως όσες ποινές κι αν επιβάλλουν, όσο κι αν επιμείνουν στην εξόντωση των ηρωικών χαλυβουργών, δεν θα κατορθώσουν να αμαυρώσουν έναν αγώνα που ξεκίνησε μέσα στο χώρο δουλειάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και κράτησε με μαζικές διαδικασίες για πάνω από 9 μήνες, με όπλο το δίκιο τους και τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων μέσα κι έξω από τη χώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το