Τοπικά

Το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” καλεί σωματεία και φορείς να στηρίξουν απολυμένη συνδικαλίστρια

Kάλεσμα στους εργαζόμενους και άνεργους,  συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”  να δώσουν το παρόν την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης  της απολυμένης συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου και να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.  Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει:

“Στις 31 Μάρτη η εργοδοσία της εταιρείας ΒΕΜΕΚΕΠ, προχώρησε στην καταχρηστική και εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας Χρυσούλας Τασολάμπρου η οποία είναι ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ.
Από την πρώτη στιγμή σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές έδειξαν την ταξική τους αλληλεγγύη μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, παρεμβάσεις στο ΣΕΠΕ Μαγνησίας, καταδικάζοντας την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Στο πρόσωπο της συναδέλφισσας η εργοδοσία διώκει το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι, να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απεργείς, να οργανώνεις την πάλη των συναδέλφων σου, να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Διώκει το δικαίωμα να παλεύεις για να ανατραπούν οι αντεργατικές επιλογές εργοδοσίας και κυβέρνησης που σε καταδικάζουν στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην μισοζωή.
Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία! Οι εργάτες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους. Αν αρχίσουν οι εργοδότες να απολύουν συνδικαλιστές επειδή έχουν δράση, τότε καταλαβαίνετε τι ακολουθεί για τον καθένα μας.
Ειδικότερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ ετοιμάζουν χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να μην περάσει καμιά απόλυση συναδέλφου συνδικαλιστή. Να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων εργασίας, η επικράτηση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, της εργασίας με μπλοκάκι, των εργολαβικών συνεργείων.
Για τους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, προστασίας και διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, είναι αδιαπραγμάτευτα. Η επίθεση απέναντι στη συναδέλφισσα Χ.Τασολάμπρου και η απόλυσή της, είναι επίθεση στα σωματεία – συνδικάτα, της δράσης που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Η προκλητική στάση της εργοδοσίας όλο αυτό το διάστημα, είναι δείγμα του πώς ονειρεύονται οι εργοδότες τους χώρους δουλειάς”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το