Τοπικά

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ: Οι συμβασιούχοι αποκτούν δικαιώματα και συλλογική σύμβαση εργασίας

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας προχωρά σε δήλωση προσχώρησης στην Συλλογική Σύμβαση Εργασία προκειμένου οι συμβασιούχοι να έχουν τα δικαιώματα που ισχύουν για το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρει:

«Τριακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι των Δήμων της Μαγνησίας με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου( ΙΔΟΧ), με τον κύριο όγκο των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου, βρίσκονταν έξω από την κάλυψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση είχαν και έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας οι οποίες ακόμη και σήμερα αρνούνται να εγγράψουν τους Συμβασιούχους εφαρμόζοντας πιστά την κατεύθυνση της ομογάλακτης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Απέναντι σ αυτή τη κατάσταση το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ένα τέλος σ αυτόν τον χρόνιο και άδικο αποκλεισμό των συναδέλφων συμβασιούχων.
Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι προχωρήσαμε ως Συνδικάτο σε δήλωση προσχώρησής στην, από 3/8/2018, ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Π.Κ. 15/6.8.2018) για τους όρους αμοιβής και εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προσωπικού των ΟΤΑ (ωράριο εργασίας, άδειες, ΜΑΠ κλπ), την οποία και έχουμε ήδη καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Εργασίας. Με την ενέργεια αυτή όσοι είναι μέλη του Συνδικάτου θα έχουν τα δικαιώματα της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει για το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
Καλούμε όλους τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ των Δήμων και των ΝΠΔΔ της Μαγνησίας να εγγραφούν στο Συνδικάτο συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση, ώστε να υπάγονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Μπροστά μας, ανοίγονται νέοι δρόμοι, με πιο μαζικούς αγώνες για την απόσπαση κατακτήσεων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Kανείς εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Δίνουμε βροντερό «παρών» στην απεργία της 14ης Νοέμβρη.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το