Τοπικά

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι

Tην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος που «έρχεται» το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων:
«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και εμπαιγμού, για τους χιλιάδες εργαζόμενους- συμβασιούχους από τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και πρόσφατα από την Εκπαίδευση, αλλά και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, που αγωνίζονται και απαιτούν τη μονιμοποίηση τους, δηλαδή όλων αυτών των εργαζομένων – συμβασιούχων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Σε κάθε αγώνα μας, σε κάθε κινητοποίηση η απάντηση της Κυβέρνησης είναι ότι “δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος”.
Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας υποστηρίζει την πρόταση για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και συμμετέχει σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το