Τοπικά

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ: Ημέρα σύμβολο η 1η Μάη

Tο Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας τιμά και φέτος την εργατική πρωτομαγιά, σε μια περίοδο που στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Κλαδικό Συνδικάτο οι εργαζόμενοι είναι, για ακόμη μια φορά, τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης.
Σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά το Συνδικάτο εργαζομένων αναφέρει:
«Ιδιαίτερα σήμερα σε αυτές τις συνθήκες επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός και ορατός εχθρός για τη ζωή των εργατών, του φτωχού λαού, είναι ο καπιταλισμός, που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.
Ταυτόχρονα τιμάμε και τους δεκάδες νεκρούς ή ακρωτηριασμένους συναδέλφους μας των Δήμων της χώρας, όπως και στους Δήμους της Μαγνησίας, με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού, της εντατικοποίησης της δουλειάς και των ανεπαρκών, ουσιαστικών Μέτρων Ατομικής Προστασίας.
Οι κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά έρχονται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που συμμετείχαμε μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα της περιοχής μας, στην ημέρα δράσης για την υγεία (7/4), την πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα σούπερ-μάρκετ (15/4), αλλά και την προχθεσινή μέρα δράσης (27/4) με σύνθημα: «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΆ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ»
Τα διδάγματα από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
Δεν θα ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Αρκετά έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
• Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
• Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους
• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το