Τοπικά

Σύνδεση των τριών campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ 

Από την ερχόμενη Τρίτη 1 Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η επέκταση της αστικής γραμμής δύο του Αστικού ΚΤΕΛ που θα συνδέει τα τρία campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή τη Γεωπονική Σχολή στο Φυτόκο, την Πολυτεχνική Σχολή στο Πεδίον Άρεως και το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, ώστε να μπορούν να μετακινούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα μέσα στην πόλη.
Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του πρυτανικού συμβουλίου. Την εξέλιξη με την αστική γραμμή ανακοίνωσε στους φοιτητές ο νέος κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής κ. Νίκος Δαναλάτος, ο οποίος ασκεί τα νέα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος στις προτεραιότητές του έχει θέσει ως στόχο και την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Δαναλάτος ανέφερε πως «η Σχολή μας από φέτος έχει τρία νέα τμήματα: Το Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας με έδρα τη Λάρισα, το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής με έδρα τη Λάρισα και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με έδρα την Καρδίτσα. Όπως και τα δύο παλαιά τμήματα της Σχολής μας με έδρα τον Βόλο, δηλαδή το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, έτσι και τα νέα αυτά τμήματα έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Στον χαιρετισμό του ανέφερε πως «θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους από φέτος να προσπαθήσουμε σοβαρά και έντιμα να συμπορευτούμε σ’ έναν αγώνα κατά του καπνίσματος. Αν και παλιός καπνιστής, σας καλώ όλους να εξαλείψουμε το κάπνισμα τουλάχιστον από τους κοινόχρηστους χώρους. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα που προβλέπει ο νόμος (αυστηρές χρηματικές ποινές τόσο σε ιδιώτες, όσο και στους υπεύθυνους των κυλικείων, αλλά και στη Σχολή) σας καλώ να το εφαρμόσουμε για τη μείωση και αν είναι δυνατόν ακόμα και την εξάλειψη της κάκιστης αυτής έξης, με την οποία οι πολλοί καταστρέφουν την υγεία τους για να πλουτίζουν κάποιοι ελάχιστοι. Έχω δώσει ήδη σχετική εντολή στην αρμόδια επιτροπή, ενώ την αυστηρότητά μου στο θέμα αυτό είμαι σίγουρος ότι θα την κατανοήσετε».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «σας ενημερώνω ότι έχουμε έλθει σε συμφωνία με το ΚΤΕΛ Βόλου έτσι ώστε να δημιουργηθεί αστική γραμμή που θα ενώνει τα τρία campus του Πανεπιστημίου στον Βόλο (Παπαστράτου – Πεδίον Άρεως – Φυτόκο). Τα λεωφορεία θα κάνουν τέρμα εκτός της Σχολής και θα διέρχονται εντός της Σχολής για επιβίβαση-αποβίβαση των φοιτητών λίγα μόνο μέτρα από την κύρια είσοδο του κτιρίου. Προβλέπεται μελλοντικά και η κατασκευή σκέπαστρου από τη στάση έως τα σκαλάκια της εισόδου, έτσι ώστε να μηδενιστεί η έκθεση των φοιτητών στη βροχή. Το εγχείρημα προβλέπεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, την εξέλιξη του οποίου βεβαίως θα παρακολουθούμε από κοντά έτσι ώστε να βελτιωθούν τυχόν αδυναμίες ή αστοχίες. Επίσης συμφωνήσαμε να εκδοθεί ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές μας, αξίας μόνο 180 ευρώ, η οποία θα μπορεί να αγοραστεί και με άτοκες δόσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το