Τοπικά

Σύνδεση με Ντίσελντορφ Γερμανίας και παράταση δρομολογίων από Αγγλία το 2019 για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου 

Ενθαρρυντικά μηνύματα για αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων εντός του 2019 έρχονται για το 2019 στο πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς ήδη υπήρξε συμφωνία για τη σύνδεση με το Ντίσελντορφ. Έτσι μετά το Μόναχο η το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα συνδέεται και με μια ακόμη γερμανική πόλη.
Τα στοιχεία του 2018 έδειξαν ότι οι αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017 τουλάχιστον κατά 25%. Συνολικά οι επιβάτες που αφίχθηκαν και αναχώρησαν ανήλθαν στους 41.500.

Οι προσδοκίες για το 2019 είναι ακόμη καλύτερες, καθώς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει όλες τις σύγχρονες υποδομές με καινούριο κτίριο και μεγάλο αεροδιάδρομο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πολλά αεροπλάνα και να λειτουργεί ακόμη και 24ωρου βάσεως με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξουν και κάποιες προσλήψεις προσωπικού.

Το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται στα έντεκα άτομα, αλλά το καλοκαίρι αυξάνεται στα 50-60 άτομα.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται πτήσεις από ιδιωτικά αεροπλάνα. Βέβαια οι αρμόδιοι του πολιτικού αεροδρομίου που παραμένει στο Κράτος, προχωρούν τις ενέργειες για τη σύναψη συμφωνιών με τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες.

Με τα περυσινά δεδομένα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προσγειώνονταν μεταφέροντας τουρίστες τα αεροπλάνα των εξής αεροπορικών εταιρειών: Δύο φορές δρομολόγια την εβδομάδα από την Easy jet της Αγγλίας, ένα δρομολόγιο από την Ολλανδία μέσω της Transavia, δύο δρομολόγια από το Ισραήλ, δύο δρομολόγια από το Βέλγιο, επίσης δύο δρομολόγια από το Μόναχο μέσω της εταιρείας Condor και από μία φορά την εβδομάδα από Αυστρία και Γαλλία.
Ο αερολιμενάρχης κ. Κώστας Ευσταθίου μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 τόνισε τις προοπτικές που δημιουργούνται για τη φετινή χρονιά.

«Το 2018 πήγε πολύ καλά και ευελπιστούμε έτσι να συνεχίσει το 2019. Η αύξηση στην έλευση επιβατών οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα έχει ζήτηση από τους τουριστικούς πράκτορες. Έτσι μπήκε ένα νέο δρομολόγιο από την Αγγλία της Easy jet. Για το 2019 έχουμε τη νέα εξέλιξη πως η αεροπορική εταιρεία Condor έβαλε και μια πτήση το Ντίσεντολφ. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή μας θα συνδέεται με δύο πόλεις της Γερμανίας δεδομένου ότι εκεί διαμένουν πολλοί Έλληνες και έρχονται τουρίστες υψηλού επιπέδου. Επίσης η Easy jet αποφάσισε να παρατείνει το δρομολόγιό της με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου κατά ένα μήνα. Έτσι από τις 20 πτήσεις που είχαμε πέρυσι από την Αγγλία, φέτος θα έχουμε 27 που σημαίνουν 2.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών περισσότερες» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.
Η αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων και ιδίως των μεγάλων, θα φέρει και περισσότερες αεροπορικές αφίξεις.
Ο αερολιμενάρχης πρόσθεσε πως για να υπάρξει έλευση και άλλων εταιρειών και από άλλες χώρες ή με περισσότερα δρομολόγια θα πρέπει να λειτουργούν τουριστικά καταλύματα με εκατοντάδες δωμάτια. Καλώς ή κακώς η ηπειρωτική Μαγνησία έχει μικρότερες τουριστικές μονάδες. Για παράδειγμα το αεροδρόμιο στην Καλαμάτα έχει ανεβάσει τους αριθμούς στις αφίξεις, γιατί υπήρξε εκεί το Costa Navarino. Ακόμη όλοι οι τουρίστες που έρχονται από τη Γαλλία μεταβαίνουν σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο 900 κλινών στην Εύβοια.

Σύγχρονες υποδομές

Ο κ. Ευσταθίου συμπλήρωσε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια δυναμική αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ, και μάλιστα σε μια περίοδο, όπως ο Σεπτέμβριος που στην Ελλάδα ατονούν λίγο τα πράγματα τουριστικά.
Αναφορικά με τις υποδομές ο κ. Ευσταθίου επισήμανε πως «διαθέτουμε ένα καινούριο κτίριο με μεγάλο αεροδιάδρομο που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές πτήσεις. Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι από τα σύγχρονα της περιφέρειας με σύγχρονες προδιαγραφές και αυτό που μας μένει είναι να έρχονται περισσότερες πτήσεις, αφού οι υποδομές του ευνοούν. Έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε για 24 ώρες την ημέρα. Έχουμε ένα δάπεδο αεροσκαφών για πέντε αεροσκάφη, όταν άλλα αεροδρόμια έχουν δυνατότητες για δύο αεροσκάφη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το