Πολιτισμός

Συναυλία του Μουσικού Συνόλου «Ίαμβος» με τον ερμηνευτή της τζαζ Philipp Weiss

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) διοργανώνεται, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Joy to the World», βασισμένο στην ομότιτλη σύνθεση του George Fr. Handel. Η απαστράπτουσα πόλη του Βόλου, ντυμένη χριστουγεννιάτικα, θα υποδεχτεί τη νέα συνεργασία του πολύ γνωστού Μουσικού Συνόλου Ίαμβος, το οποίο εδώ και 25 χρόνια κοσμεί με τις εμφανίσεις του τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Το Μουσικό Σύνολο αποτελούν οι τρεις εξαίρετοι μουσικοί Κωνσταντίνος Γράβος στην τρομπέτα, η δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο και η Ζαφειρούλα Χαντή στο βιολοντσέλο.

Τα μέλη του Ιάμβου υποδέχονται τον Philipp Weiss, έναν ταλαντούχο ερμηνευτή της Jazz μουσικής με εξαιρετικές σπουδές στην Ακαδημία του Μονάχου της Γερμανίας, πολλές περγαμηνές και αξιόλογες εμφανίσεις στο Εξωτερικό. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από ένα κράμα μελωδιών του διεθνούς μουσικού στερεώματος, έργα σπουδαίων συνθετών όπως ο Henri Mancini, o Charlie Chaplin κ.α. που έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν μέσα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες αστέρων όπως ο Frank Sinatra, o Louis Amstrong, η Barbara Streisand. Μελωδίες που έντυσαν μουσικά ταινίες όπως οι «Swingtime», «Breakfast at Tiffany’s», «Good Morning, Vietnam» και αγαπήθηκαν από γενιές, από τη δημιουργία τους έως και τις ημέρες μας. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας βάλουν ερμηνεύοντας και διεθνείς χριστουγεννιάτικες μελωδίες με Jazzy style, ενώ κάποια από αυτά θα πλαισιώσουν με τις γλυκές φωνές τους τα παιδιά της Χορωδίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη για τη μουσική τους προετοιμασία την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου τους την κ. Σέβη Μαζέρα.

Η Συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η Πίστη» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις και «Κουζίνα Αλληλεγγύης».
Το Μουσικό Σύνολο Ίαμβος, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1993. Αποτελείται από Διπλωματούχους Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στον τομέα της μουσικής, της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών, σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Τα μέλη του έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το