Πολιτισμός

Συναυλία του Μουσικού Σχολείο Βόλου με τραγούδια για την αγάπη

«Αγάπη είναι…» Αυτός είναι ο τίτλος και ο θεματικός άξονας της συναυλίας που παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 8:00 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Το σύνολο της χορωδίας ελληνικής μουσικής του σχολείου με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα σε τραγούδια που υμνούν, αναπολούν, προσκαλούν, δηλώνουν, χαίρονται και δακρύζουν για την ΑΓΑΠΗ, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιούνται και αναζητούν το πολυσήμαντο νόημά της.
Τραγούδια σε στίχους και μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, ρέουν το ένα μετά το άλλο σε ένα πολύ καλά δομημένο πρόγραμμα που καλύπτει σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα και που όπως φαίνεται καταπιάνεται με το μοναδικό θέμα που μένει πάντοτε επίκαιρο και άφθαρτο, γι’ αυτό και τα τραγούδια αυτά έχουν πάντα μια φρεσκάδα νεανική, ακόμη κι όταν η φόρμα τους υπακούει στην αισθητική και το ύφος διαφορετικών εποχών.

Το αφιέρωμα αυτό χαρακτηρίζεται από το αισιόδοξο μήνυμά του που όλοι έχουμε ανάγκη. Γι’ αυτό και ο τίτλος μιλά για το τι είναι αγάπη… διότι είναι πιο εύκολο ή συνηθισμένο να διακρίνουμε το τι δεν είναι. Όταν όμως τα τραγούδια της αγάπης ερμηνεύονται από νέους που ονειρεύονται το μέλλον τους, η θετική αυτή προσέγγιση γίνεται μονόδρομος.
Η μουσική και η αγάπη είχαν πάντα μια ισχυρή εκλεκτική συγγένεια και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου αναλαμβάνουν να μεταγγίσουν σε όλους μας το κέφι και τη νεανική τους αισιοδοξία, επιμένοντας περισσότερο στη ρόδινη πλευρά της, με μικρές πικρές ή μελαγχολικές στιγμές που τονίζουν όμως τη γλυκύτητά της ακόμη περισσότερο.
Στο πρόγραμμα της βραδιάς συμμετέχει το κιθαριστικό σύνολο του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κολέτσιο καθώς και μικρά οργανικά σύνολα.
Στο πιάνο συνοδεύει η Θέη Μπαλατσού.
Για τη συναυλία αυτή συνεργάστηκαν επίσης οι καθηγητές: Αλέξανδρος Καρκάλας, Πέπο Σάλεμ, Χρήστος Λιόλιας και Χριστίνα Φωτεινάκη.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το