Πολιτισμός

Συναυλία της «Ιωνίας» με Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Tη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας και Χορωδίας «Ιωνία» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Θοδωρή Κοτονιά. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με τα πιο αγαπημένα τραγούδια των δύο ερμηνευτών, καθώς και τραγούδια της ελληνικής παράδοσης.

Στόχος της συναυλίας είναι η ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Αγριάς για την ανακαίνισή του. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Όλοι μαζί μια αγκαλιά για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς».
Διδασκαλία – διεύθυνση Χορωδίας: Κορνηλία Φραγκογιάννη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Νεκτάριος Δεμελής.
Προπώληση: Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη, 28ης Οκτωβρίου 118 (24210 37891), Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Σταδίου και Μανδηλαρά (24210 91150), βιβλιοπωλείο Λύχνος, Κ. Καρτάλη 160 (24210 32916), βιβλιοπωλείο Συλλόγιστος, Μετσόβιου Πολυτεχνείου 28, Νέα Ιωνία Βόλου (24210 60789), Ανώτερον, Δημοκρατίας 1 Αγριά (24280 92055), ζαχαροπλαστείο Στεργιάδης, Αναλήψεως 146 με Κύπρου (24210 58585), Rodolpho, Δημητριάδος 142 (24210 22571).
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 3 Ιουλίου στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας Νέων «Ιωνία» και της χορωδίας «Ιωνία», στο πλαίσιο του διήμερου δράσεων στις 2-3 Ιουλίου «Η χώρα της Ελπίδας».

Η συναυλία – συνάντηση αυτή θα επιφέρει αμφίδρομα σημαντικά οφέλη σε όλα τα παιδιά. Από τη μία τα παιδιά της «Ελπίδας» θα αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά της «Ιωνίας» με τη δύναμή τους κι από την άλλη, εκείνα θα ενθουσιαστούν και θα εντυπωσιαστούν βλέποντας συνομήλικούς τους να ασχολούνται με τη μουσική σε τόσο υψηλό επίπεδο, παίζοντας διαφορετικά μουσικά όργανα, καθώς και ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης και τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η συνεύρεση αυτή θα λειτουργήσει ως κίνητρο, αντλώντας δύναμη, για τον δικό τους προσωπικό αγώνα.
«Όλοι μαζί μια αγκαλιά για την «Ελπίδα»», διδασκαλία ορχήστρας Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διδασκαλία – διεύθυνση χορωδίας Κορνηλία Φραγκογιάννη, καλλιτεχνική διεύθυνση Νεκτάριος Δεμελής.

Η «Ιωνία» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 στη Νέα Ιωνία Βόλου. Διαρθρώνεται σε 6 μεγάλους πυλώνες: Ορχήστρα 15μελής, Ορχήστρα Νέων 35μελής, Χορωδία παιδική-εφηβική 160 μέλη, Χορωδία ενηλίκων 60 μέλη, τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, τμήμα κατασκευής παραδοσιακών οργάνων.
Η «Ιωνία» έχει στόχο τη διάσωση – διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Έτσι, μέσα στα 15 χρόνια ύπαρξής της έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών κι έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στα πολιτιστικά δρώμενα, ανά την Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, έχει διοργανώσει συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Μαέστρος της Χορωδίας «Ιωνία» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια ευρωπαϊκής, παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής και εκπαιδευτικός μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Ιωνίας» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το