Πολιτισμός

Συναυλία ορχήστρας πνευστών από τη Λιουμπλιάνα στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Με ιδιαίτερη χαρά το Δημοτικό Ωδείο της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 20.30 στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» Βόλου την Ορχήστρα Πνευστών του Conservatoire Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας. Ένας από τους βασικούς μουσικούς σταθμούς της συγκεκριμένης ορχήστρας που θα περιοδεύει στο Βελιγράδι, στη Θεσσαλονίκη, και Σκόπια αποτελεί και η πόλη μας, όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας τους με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αυθεντικές συνθέσεις γραμμένες για την Ορχήστρα Πνευστών. Μάλιστα, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές της στο τρομπόνι, ο Matej Stih, θα παρουσιαστεί και ως σολίστ στη συναυλία. Μαέστρος της βραδιάς θα είναι ο καθηγητής της Ακαδημίας Andrej Zupan. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ορχήστρα Πνευστών του Conservatoire Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας υπό τη διεύθυνση του Andrej Zupan ενώνει τους νέους μουσικούς της Ακαδημίας, που πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έχουν κερδίσει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Η ορχήστρα έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών με έργα τόσο μέσα από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής που είναι ήδη γραμμένα για ορχήστρα πνευστών, όσο και πολλές μεταγραφές. Η ποιότητα της ορχήστρας βασίζεται στη συστηματική δουλειά των νέων μουσικών που δουλεύουν σκληρά για να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τη γνώση τους.
Το Conservatoire Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας ιδρύθηκε το 1919 και αποτελεί το πρώτο Conservatoire Μουσικής και Δράματος της Γιουγκοσλαβίας. Από τότε έχει αναπτυχθεί ως ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία ταλαντούχων νέων μουσικών και χορευτών. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί νέοι καλλιτέχνες έχουν εκπαιδευτεί εκεί, πριν ξεκινήσουν την καριέρα τους ως σολίστ ή μέλη μιας Συμφωνικής Ορχήστρας τόσο στη Σλοβενία όσο και σε πολλές άλλες Διεθνείς Ορχήστρες, όπως της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου ή της Συμφωνικής της Κολωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το