Τοπικά

Συναυλία αλληλεγγύης από την Κίνηση Πολιτών για το Νερό στις Σταγιάτες

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στου διωκόμενους πολίτες για το νερό διοργανώνει η “Κίνηση Πολιτών για το Νερό” το Σάββατο 8  Σεπτεμβρίου στην πλατεία Σταγιατών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, βρίσκει το κίνημα του νερού ενωμένο και δυνατό απέναντι στη δημοτική αρχή, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και εμπορευματοποίησης του νερού. Συνεπικουρούμενη από την κυβέρνηση και ξένους και εγχώριους επενδυτές, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει τα σχέδιά της, με όπλα την βία, αστυνομική και δικαστική, απέναντι στο κίνημα.
Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν αποκαλυπτικό των προθέσεων της τοπικής και κεντρικής εξουσίας να φιμώσουν και να βάλουν βίαια στην άκρη τους πολίτες που αγωνίζονται χρόνια για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, με ματ και μπράβους στο δημαρχείο, με μηνύσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και πρωτοφανή αστυνομοκρατία στην πόλη και τα χωριά. Έτσι ο αριθμός των συναγωνιστών που διώκονται αυξάνεται συνεχώς, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που οι πολίτες αντιστέκονται στη λεηλασία των φυσικών αγαθών και στην περίφραξη των κοινών, τόσο την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Στον αγώνα μας για γη και ελευθερία η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι BLACK NAPKINS, ON THE ROCKS, REBELTES

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το