Πολιτισμός

«Συναυλία αφιερωμένη στον Θανάση Παπακωνσταντίνου από τα Μουσικά Σχολεία Λάρισας και Βόλου»

Στη μουσική και τα τραγούδια του Λαρισαίου τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου και στη σύγχρονη ροκ-λαϊκή παράδοση είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα παρουσιαστεί από τα δύο Μουσικά Σχολεία Βόλου και Λάρισας, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 8:30 μμ, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
«Σαν αερικό….» αυτός είναι ο τίτλος του πασίγνωστου τραγουδιού του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και της συναυλίας που ετοιμάζουν από κοινού για πρώτη φορά τα δύο μουσικά σχολεία ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο ενός σύγχρονου έλληνα συνθέτη και στιχουργού. Η μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου συνδυάζει στοιχεία ροκ, λαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ο καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς όπως είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Γιάννης Χαρούλης, η Μελίνα Κανά, κα
Για τη συναυλία αυτή συνεργάστηκαν οι καθηγητές μουσικής Καμπούρης Μανώλης, Τόλιου Ζωή και Τσιούκα Ευαγγελία (από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας) και Χατζηκοτέλης Μιχάλης και Παναγιωτακοπούλου Ευφροσύνη (από το Μουσικό Σχολείο Βόλου), οι οποίοι καθοδήγησαν και δίδαξαν στους μαθητές των μουσικών συνόλων των δύο σχολείων τη μουσική, το ύφος αλλά και το προσωπικό ιδίωμα του καλλιτέχνη.
Τη Δευτέρα 14 Μαΐου η συναυλία θα δοθεί στη Λάρισα με προσκεκλημένο τον ίδιο τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο συνθέτης θα προσπαθήσει να παρευρεθεί και στη συναυλία του Βόλου, την ερχόμενη Τετάρτη, αν οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν.
Μια ωραία συναυλία, μια ωραία συνεργασία των δύο σχολείων για μια εξόχως καλοκαιρινή μουσική εναλλακτική βραδιά, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το