Πολιτισμός

Συναυλία με τραγούδια της Μαρίας Θωίδου στο Μουσείο Ελιάς

thwidou

Συναυλία με τραγούδια της Μαρίας Θωίδου από τον ομώνυμο κύκλο καθώς και άλλα δικά της και άλλων τραγουδοποιών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Ελιας και Λαδιού Πηλίου στην Άνω Γατζέα. Συμμετέχουν η Μαρία Θωίδου φωνή, η Ηλέκτρα Μηλιάδου τσέλο & φωνή, η Μαργαρίτα Λιτητάρη κιθάρα, λαούτο & φωνή και η Κυριακή Δούδη με αφηγήσεις.
Η Μαρία Θωίδου, τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, γεννήθηκε στη Φλώρινα και σπούδασε πιάνο και κλασικό τραγούδι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Μουσική Ακαδημία της Κολονίας και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Eπίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 
Έχει ασχοληθεί με τον αυτοσχεδιασμό, τη σύγχρονη και την κλασική μουσική, τα απλά και τα δύσκολα τραγούδια… Έχει κυκλοφορήσει 4 προσωπικές της δουλειές σε στίχο και μουσική και έχει συνεργαστεί σε πλήθος άλλων ηχογραφήσεων και συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικούς μουσικούς (Θύμιος Ατζακάς, Αντώνης Ανισέγκος, Σωκράτης Μάλαμας, Νίκος Παπάζογλου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Γιώργος Καζαντζής, Νίκος Παραουλάκης, Κυριάκος Ταπάκης, Λουκάς Μεταξάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Βόμβολος, Σωκράτης Σινόπουλος, Θόδωρος Κοτεπάνος, Νίκος Σπανός, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Λάμπης Βασιλειάδης, Γιώργος Σφυρίδης, Νίκος Κηπουργός, Δώρα Μπάκα, Παντελής Παυλίδης, Goran Bregovic, Β. Semirani, H. Chisholm, Efren Lopez και πολλούς άλλους).

 
Από το 2005 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη των μουσικών συνόλων των φοιτητών (μέλος ΕΕΠ). Επίσης τα τελευταία 8 χρόνια δίδαξε Μονωδία στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (μέλος ΔΕΠ.Το 2015 συνεργάστηκε με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ ως μέλος ΔΕΠ 407 στο μάθημα της φωνητικής. Συμμετέχει ακόμα στο διεθνές φεστιβάλ του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντη Πηλίου συντονίζοντας εργαστήρια φωνητικής εξερεύνησης και μουσικοπαιδαγωγικής δράσης και είναι συντονίστρια του εργαστηρίου φωνητικής έκφρασης «το πέταγμα της φωνής» και «Τραγούδια που ζήσαμε» στον χώρο δημιουργικών δράσεων «το αβγό» του Μουσικού Χωριού στη Θεσσαλονίκη.

 
Έχει συμπράξει με τα σχήματα «Σώμα», Cornucopia Berlin, Armos Ensmble, Tropos Quartet. Είναι μέλος του τρίο «Τα τραγούδια που ζήσαμε» (Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Μάκης Αϊβάζογλου) και συνεργάτης του σχήματος Drasta ( Νίκος Ψοφογιώργος, Αγαμέμνων Μάρδας, Φίλιππος Κωσταβέλης, Έλσα Μουρατίδου, James Willy). Συνεργάζεται επίσης ως ντουέτο με τον Κώστα Ράπτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το