Πολιτισμός

Συναυλία με έργα χορευτικής μουσικής σήμερα το απόγευμα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Συναυλία με έργα χορευτικής μουσικής θα παρουσιάσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Οι καθηγητές Ελένη Δαμασιώτη, Στέφανος Κωνσταντινίδης και Μαρία Σπαθή, όλοι τους καθηγητές πιάνου, έχουν φροντίσει για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας, καθώς και για την επιλογή των έργων που θα ακουστούν. Στην προσπάθειά τους αυτή συμμετέχουν οι μαθητές των Κωνσταντίνου Γράβου – τρομπέτα και Πέπο Σάλεμ – φλάουτο, επίσης καθηγητών του σχολείου. Έργα για πιάνο σόλο, δύο πιάνα, για δύο έως πέντε πιανίστες, έργα για βιολί, φλάουτο, τρομπέτα, ξυλόφωνο.

Κοινός άξονας και θέμα για το πρόγραμμα της βραδιάς και την επιλογή των έργων ήταν ο χορός, για την ακρίβεια η χορευτική μουσική. Μουσικοχορευτικές φόρμες όπως αυτές παρουσιάζονται σε έργα συνθετών ήδη από την εποχή της Αναγέννησης έως και τον 20οό αι. Θα ακουστούν επίσης κομμάτια μουσικής μπαλέτου που αποτελούν μια ξεχωριστό μουσικό είδος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Μουσικές Συμπράξεις» με έργα μουσικής  δωματίου
Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. την εκδήλωση – παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικές Συμπράξεις» στο αμφιθέατρο του σχολείου. Μια συναυλία μουσικής δωματίου με πιάνο, βιολί, τσέλο, φλάουτο, κλαρινέτο, κιθάρα, τρομπέτα σε μουσική από το μπαρόκ ώς τη σύγχρονη εποχή που σκοπό έχει να αναπτύσσει τις ικανότητες των νέων μουσικών στην προσπάθειά τους να συμπράττουν με άλλα όργανα και να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον της πρόβας με αυτοπεποίθηση και ρυθμική πειθαρχία. Η αλληλεπίδραση της μουσικής ομάδας αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και ενεργοποιεί τη φαντασία και την έκφρασή τους, με τρόπο προσωπικό και πρωτότυπο, αναδεικνύοντας την ατομικότητα παράλληλα με τη συνολική ερμηνευτική προσέγγιση, ώστε το τελικό μουσικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο.
Υπεύθυνες καθηγήτριες του μουσικού μέρους της εκδήλωσης είναι οι καθηγήτριες πιάνου του σχολείου Ειρήνη Κουτσαυλή και Ελένη Παπαθανασίου, ενώ η φιλόλογος Άννα Μαρία Κουτσιρίμπα επιμελήθηκε την παρουσίαση. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Κωνσταντίνος Γράβος, Αλέξανδρος Καρκάλας, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Αμαρυλλίδα Λιάλιου, Φρόη Παναγιωτακοπούλου, Σάλεμ Πέπο, Κερασία Σιάρα, Ελένη Τσαρδακά, Τσιάνου Μαριάννα.
Οι μαθητές συμπράττουν σε ντουέτα και trio και ερμηνεύουν έργα πιάνου για τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια. Θα ακουστούν κομμάτια όπως η Pavane του G. Faure, το Intermezzo για δύο πιάνα της C. Chaminade, το DanseMacabre για 8 χέρια του Saint-Saens, καθώς και πρωτότυπες εκτελέσεις έργων όπως το Three Shades του επίσης καθηγητή μουσικής του σχολείου Αλέξανδρου Καρκάλα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το