Πολιτισμός

Συναυλία με χορωδία και ορχήστρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Μια σημαντική συναυλία ετοιμάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου με τον τίτλο «Χρώματα Μουσικά», τίτλος κυριολεκτικός και μεταφορικός. Γιατί, αν στο ουράνιο τόξο αναλύονται τα χρώματα του ηλιακού φωτός σε όλη την γκάμα τους, έτσι και στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται όλα τα μουσικά χρώματα, είδη και ιδιώματα ξεδιπλώνοντας μια μουσική ίριδα σε όλο της το μεγαλείο.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Βόλου και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού η είσοδος θα γίνεται με κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ υπέρ του Ορφανοτροφείου Βόλου. Την παραμονή της συναυλίας Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 9:00 μ.μ. θα γίνει η γενική δοκιμή στον χώρο του Μουσικού Σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Οι καθηγητές του σχολείου που ετοίμασαν το φετινό πρόγραμμα κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε το περιεχόμενό του να ανταποκρίνεται στον φιλόδοξο τίτλο του. Η χορωδία όμοιων φωνών του σχολείου, μικτή χορωδία, καθώς και η ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων ανέλαβαν να ερμηνεύσουν κομμάτια που ξεκινούν από την «Οδό Ονείρων» και τα «Παιδιά κάτω στον κάμπο» του Μάνου Χατζιδάκι, κάνουν μια στάση στο «Memory» από το μιούζικαλ «Cats» του Andrew Lloyd Webber, περνούν από το Piano Concerto του Haydn και το «Imagine» του John Lennon των Beatles για να καταλήξουν στο πασίγνωστο και αγαπημένο «The show must go on» του Freddie Mercury, για να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια σημεία του πολύ ενδιαφέροντος αυτού προγράμματος. Η μουσική, άλλωστε, είναι μία, όπως πολύ χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί.
Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η Ρωξάνη Γιαρέντη, τη διδασκαλία της χορωδίας οι Φιλαρέτη Φροξυλιά, Θωμάς Οικονόμου και Ρωξάνη Γιαρέντη, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος. Την Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων διευθύνει ο Κωνσταντίνος Γράβος και συμμετέχει επίσης η καθηγήτρια τσέλου του σχολείου Μαριάννα Τσιάνου.
Μια συναυλία εξόχως εαρινή και «πολύχρωμη», με το νεανικό ενθουσιασμό και το πάθος των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου να υπόσχονται ένα ξεχωριστό ανοιξιάτικο βράδυ για όλους τους φίλους της μουσικής και του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το