Πολιτισμός

Συναυλία-αφιέρωμα «Νύχτα Μαγικιά» στον Βόλο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Με μια συναυλία-αφιέρωμα, η Βολιώτικη Χορωδία, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας και πολλοί εκλεκτοί Βολιώτες καλλιτέχνες διατρανώνουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη «γι’ αυτή την τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη που αξιωθήκαμε: Τη μελοποιημένη ποίηση, τη μουσική που, σε συνδυασμό με τον λόγο των ποιητών, έχει αναθρέψει έως τώρα τέσσερις γενιές Ελλήνων και συνεχίζει.

Ερμηνεύοντας τα διαχρονικά τραγούδια του Μίκη, από την Όμορφη Πόλη των «Λιποτακτών» έως τον Νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης του «Άξιον Εστί», από τη Μαργαρίτα την Μαγιοπούλα έως τη Δραπετσώνα κι από εκεί στις Καμπάνες της «Ρωμιοσύνης», αισθανόμαστε να δονείται μέσα μας ατόφια κι ανέγγιχτη η χορδή της ελληνικότητας του είναι μας.
Κι αυτή τη δόνηση προσδοκούμε να τη μεταδώσουμε στο κοινό του Βόλου και της περιοχής μας.
Για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια «Νύχτα Μαγικιά», μια νύχτα αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, μια νύχτα που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη, μια βραδιά που θα την τιμούμε και θα μας τιμά» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9:30 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με ενιαία φιλική τιμή εισόδου 7 ευρώ.
Ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι Βολιώτες καλλιτέχνες. Επί σκηνής, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Στάσας Τζάλλα, συμπράττουν:

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας και η Βολιώτικη Χορωδία, που συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη μας, ο Νίκος Παρθένης και η Γιώτα Τσιρώνη στο τραγούδι, η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στα πλήκτρα και στη διεύθυνση της ορχήστρας, ο Γιάννης Πολίτης και ο Δημήτρης Τρουμπουζάς στα δύο μπουζούκια, ο Άγγελος Τσιριγωτάκης στα κρουστά, η Νάνσυ Χατζή στο κοντραμπάσο και το Παιδικό Τμήμα της Βολιώτικης Χορωδίας.
Κάρτες εισόδου στην τιμή των 7 ευρώ διατίθενται από τα μέλη των δύο Χορωδιών και στα καταστήματα: Βιβλιοπωλείο «Ζυγός» Ερμού 209, Καφέ-Μπαρ «4 Εποχές», Σπυρίδη και Τάκη Οικονομάκη, «Fino Σπίτι», Ερμού 161 και Κ. Καρτάλη, «Κεχαΐδης» Μουσικός Οίκος, 28ης Οκτωβρίου 118Α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το