Τοπικά

Συνάντηση του Θ. Λιούπη με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή του Ν. Μαγνησίας, κ. Αθανασίου Λιούπη, και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.
Ο κ. Λιούπης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, έθεσε στην Υφυπουργό τα αιτήματα του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», τα οποία αφορούν -μεταξύ άλλων – στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, στη μέριμνα για τα ορφανά παιδιά με βαριά κινητική αναπηρία, στην εφαρμογή Προγράμματος Αποϊδρυματοποίησης μέσω της δημιουργίας Κέντρων Ανεξάρτητης Διαβίωσης ατόμων με κινητική αναπηρία και Υποστηριζόμενης Ανεξάρτητης Διαβίωσης κλπ.

Ακόμη, συζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για start-up εταιρίες. Κατά πάγιο αίτημά τους, οι ιδιοκτήτες των νεοφυών επιχειρήσεων ζητούν να επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς που προσλαμβάνουν, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο μισθολογικό κόστος από την πρόσληψη εξειδικευμένων επιστημόνων.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υφυπουργό για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σε σχέση με το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2019, για το οποίο δεν ενημερώθηκαν πολλές τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες και έχασαν την προθεσμία υποβολής αίτησης.

Τέλος, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας ενημέρωσε την Υφυπουργό για πολλές περιπτώσεις πολιτών στο Ν. Μαγνησίας και πανελλαδικά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι εργατικής κατοικίας και ενώ έχουν γίνει όλες οι ρυθμίσεις μετά από 30 έως και 35 χρόνια, ακόμη δεν έχουν γίνει οριστικά συμβόλαια παραχώρησης.
Η Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το