Τοπικά

Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Ν. Δένδια για την προώθηση των σχέσεων με τη Μολδαβία

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια είχε την Τετάρτη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Οι κ.κ. Δένδιας και Μαραβέγιας συζήτησαν για την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, με αφορμή και την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ελληνική Επανάσταση που ξεκίνησε από το έδαφος της Μολδαβίας με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας από τον Αλ. Υψηλάντη.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας, ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρέσβη της Μολδαβίας στη χώρα μας κ. Anatol Vangheli και το περιεχόμενο της μεταξύ τους συζήτησης για την επαναδραστηριοποίηση της Ομάδας Φιλίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο και της προσπάθειας για τη διεθνή προβολή της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ως ένα εξαιρετικά σημαίνον γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το