Τοπικά

Συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με τον Υπουργό Οικονομικών για την επένδυση στις Νηές και στα Καλά Νερά

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε σήμερα το πρωί, 27 Μαϊου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον βουλευτή για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον περιορισμένο των συνεπειών της πανδημίας, με τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.
Στη συνέχεια, ο βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή των κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν δύο σημαντικές επενδύσεις στη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα η τουριστική επένδυση στις Νηές και το κέντρο ιστιοπλοϊκού τουρισμού στα Καλά Νερά.
Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τον υπουργό ότι πρόκειται για δύο σημαντικές επενδύσεις, για τις οποίες έχει επιδείξει συνεχές και έντονο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με σειρά ενεργειών, τις οποίες παρουσίασες στον υπουργό. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι θεωρεί αναγκαίες τις συγκεκριμένες επενδύσεις τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας όσο και για την αξιοποίηση του Πολιτικού Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Ο Υπουργός Οικονομικών έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον, και μετά από επικοινωνία του τόσο με τη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας όσο και με το ΤΑΙΠΕΔ, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το θέμα στις Νηές θα εισαχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων για την τελική γνωμοδότηση. Αναφορικά με την επένδυση στα Καλά Νερά, τις επόμενες ημέρες, μετά και τη διάταξη νομιμοποίησης της λιμενικής εγκατάστασης που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώνεται από μελετητή του ΤΑΙΠΕΔ και η μελέτη χωροθέτησης, ενώ υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι μια επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κολλήσει από το 2015 επιτέλους θα ξεμπλοκάρει.
Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον υπουργό για τις ενέργειές του, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά θέματα που αγγίζουν την ανάπτυξη, την οικονομία και την αξιοποίηση των υποδομών της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το