Τοπικά

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τoν Υφυπουργό Οικονομικών για τις τιμές ζώνης σε Νέες Παγασές και Σωρό 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, είχε ο Πρόεδρος του «Οικοδομικού Συνεταιρισμού των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας», κ. Γ. Μουλάς, και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλυκών, κ. Κ. Βιδανόπουλος, μετά από πρωτοβουλία της κ. Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 16.09.2019.
Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους να παρουσιάσουν εκτενώς το πρόβλημα της αύξησης των τιμών ζώνης στις περιοχές των Νέων Παγασών και του Σωρού – Αγίου Στεφάνου Μαγνησίας, στην οποία και ανήκει χωροταξικά ο «Οικοδομικός Συνεταιρισμός των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας», αλλά και την επίπτωσή της στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στις εν λόγω περιοχές. Άλλωστε, η με αρ. πρωτ.: 255/6-8-2019 σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση έχει ήδη κατατεθεί από την κ. Ζ. Μακρή.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Νέων Παγασών, η τιμή ζώνης από 950 Ευρώ ανήλθε σε 1.350 Ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 42,10%, ενώ στην περιοχή του Σωρού Αγίου Στεφάνου, που ανήκει ο ως άνω Οικοδομικός Συνεταιρισμός, η τιμή ζώνης από 900 Ευρώ ανήλθε σε 1.300 Ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 44,44%. Η ως άνω υπέρογκη αύξηση των τιμών Ζώνης μόνο αδικαιολόγητη μπορεί να χαρακτηρισθεί καθώς, σε αυτές τις περιοχές, οι πραγματικές αξίες είναι εξαιρετικά μικρότερες από τις αντικειμενικές.
Χ

αρακτηριστικό και εκκωφαντικό παράδειγμα τόσο της υπέρογκης αύξησης των τιμών ζώνης στην περιοχή όσο και του λανθασμένου υπολογισμού ΕΝΦΙΑ αποτελεί η περίπτωση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας. Ο υπολογισμός της αξίας του οικοπέδου του Συνεταιρισμού έγινε με λανθασμένο συντελεστή δόμησης με αποτέλεσμα η έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ να παρουσιάζουν αύξηση κατά 107%.
Στη μακρά συνάντηση, ο Υφυπουργός, δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγραμματισμού για αναπροσαρμογή και εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα λάβει χώρα αρκετά σύντομα, η ως άνω ακραία περίπτωση αύξησης των τιμών ζώνης θα εξετασθεί θετικά. Για τα υπόλοιπα, ο Υφυπουργός έλαβε γνώση και δεσμεύθηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να τις εξετάσουν με άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το