Τοπικά

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον Δήμαρχο Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή δέχτηκε στο γραφείο της τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου. Η συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οικειότητας και εμπιστοσύνης, στράφηκε γύρω από θέματαπρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αφορούν την περιοχή του Βόλου, αλλά και, γενικότερα, θέματα που συνθέτουν την εκπαιδευτική επικαιρότητα, με κυριότερο το ζήτημα της ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Η Υφυπουργός Παιδείας συζήτησε, αναλυτικά, με τον Δήμαρχο Βόλου σχετικά με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη και την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας στο σχολικό περιβάλλον αλλά και για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών 12 ετών και άνω.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε τον κ. Μπέο και για το περιεχόμενο τηλεδιάσκεψης, που είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα, με θέμα “Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών” μια συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των Υπουργών κ.κ. Νίκης Κεραμέως, Θάνου Πλεύρη, Μάκη Βορίδη, Ζέττας Μακρή καθώς και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, των Πρόεδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Δήμου Αττικής και του Πρόεδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε με στόχο να αναδειχθεί ο καίριος ρόλος Δήμων και παιδιάτρων στην καταπολέμηση της πανδημίας και ειδικότερα στην εμβολιαστική στρατηγική στις ηλικίες 12-17 ετών, με τη σύμπραξη των συναρμόδιων Υπουργείων και των Δήμων, ώστε να προστατευθούν πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά, το κοινωνικό σύνολο και η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου προς το σύνολο των τοπικών θεμάτων, που ενδιαφέρουν και την κ. Μακρή, αλλά και προς την εφαρμογή και συμμόρφωση των πολιτών και των επιχειρήσεων στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθημερινή ζωή και η απρόσκοπτη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βουλή: Ψηφίσθηκε νομοσχέδιο για φορολόγηση πολυεθνικών

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίσθηκε στη Βουλή επί της αρχής και κατά την β’ ανάγνωσή του…

19 Μαρτίου 2024

Η Αστυνομία ζητά τη δίωξη του Μπολσονάρο για πλαστογράφηση πιστοποιητικών εμβολιασμού

Η Αστυνομία της Βραζιλίας εισηγήθηκε σήμερα να ασκηθεί δίωξη στον πρώην πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο για…

19 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στο αίτημα των οικογενειών για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Την άρση της ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησαν σήμερα (19/3) το…

19 Μαρτίου 2024

Σάλος με απαράδεκτη κίνηση του Έντι Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο on camera

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το σπρώξιμο δημοσιογράφου στο πρόσωπο,…

19 Μαρτίου 2024

Tzane: Οι φίλοι του TikToker που σκοτώθηκε στην Ιταλία αποκαλύπτουν πώς έγινε η τραγωδία

Οι δυο φίλοι του Έλληνα TikToker, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ξεχασμένο ιταλικό χωριό…

19 Μαρτίου 2024

Σκηνές Φαρ Ουέστ σε τσιπουράδικο – Βγήκαν τα όπλα

Την Καθαρά Δευτέρα αρκετοί θαμώνες διασκέδαζαν σε τσιπουράδικο όπου μετά από έναν καυγά βγήκαν… τα…

19 Μαρτίου 2024