Τοπικά

Συνάντηση της Πράσινης Αριστεράς και των Οικολόγων Πρασίνων στον Βόλο

Πραγματοποιήθηκε στον Βόλο σήμερα η συνάντηση των κομμάτων της “Πράσινης Αριστεράς” και των “Οικολόγων Πρασίνων”.

Οι κκ Παντελής Μαστρογιάννης (Διοικούσα Επιτροπή Πράσινης Αριστεράς, Συντονιστής Μαγνησίας), Δημήτρης Πολιτόπουλος (Συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πρασίνων), Μάνος Αρκάς Κολέτσος (Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας) και Νίκος Πουτσιάκας (Θεσσαλία Οικολόγοι Πράσινοι) συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση, τις εξελίξεις καθώς επίσης και για την πορεία του διαλόγου και σύγκλισης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Αντάλλαξαν απόψεις τόσο για τοπικά ζητήματα (ατμοσφαιρική ρύπανση-καύση σκουπιδιών, αξιοποίηση λιμανιού και αεροδρομίου κ.ά.) όσο και ευρύτερα της Θεσσαλίας και συμφώνησαν να πάρουν επιπλέον πρωτοβουλίες και σε τοπικό επίπεδο, εκτός από τις κεντρικές δράσεις που πραγματοποιούνται από κοινού. Επιβεβαίωσαν ότι το κλίμα διαλόγου και σύγκλισης είναι πολύ θετικό και διαγράφονται προοπτικές για κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες.

Ο κ. Μαστρογιάννης, δήλωσε: «Το κλίμα του διαλόγου και όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώνει τις προοπτικές που διαγράφονται για την σχέση των δύο κόμματων και δείχνει μάλιστα ότι καθυστερήσαμε. Τώρα με πιο γρήγορα βήματα μπορούμε να καλύψουμε τον χρόνο που χάσαμε. Μπορούμε και θα δώσουμε προοπτική στους πολίτες, με προτάσεις και δράσεις. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε, ώστε να καλυφθεί, άμεσα, το πολιτικό αδιέξοδο και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων. Πιστεύουμε ότι το θέλουν και οι δύο πλευρές»

Από την πλευρά του ο κ. Πολιτόπουλος ανέφερε ότι «Η συνάντηση μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν εποικοδομητική, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τόσο γενικές αρχές για την επέκταση του διαλόγου καθώς και τοπικά θέματα του Βόλου όπου διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το