Τοπικά

Συνάντηση της ΛΑΕ Μαγνησίας με την ΄Ένωση Συντακτών

Με το Δ.Σ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΛΑΕ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ Μαγνησίας “Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής, με μεγαλύτερο αυτό της ανεργίας που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 50% στον κλάδο και αναμένεται να αυξηθεί μετά την 1-1-2017, καθώς με τον νέο (αντι)ασφαλιστικό νόμο της συγκυβέρνησης και την κατάργηση του αγγελιόσημου, θα εκτοξευθούν στα ύψη οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ηδη, δεν υπάρχουν εισφορές προς τα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων, ενώ με την προοπτική που δημιουργείται από 1-1-2017 αναμένονται πάρα πολλές νέες απολύσεις, που στην ουσία θα ισοπεδώσουν τον κλάδο.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ενωσης Δ. Χορταργιάς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με το Υπουργείο Εργασίας αλλά και τους εργοδότες για την εξεύρεση πόρου που θα μπορέσει να αντικαταστήσει το αγγελιόσημο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά αισιοδοξία ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό.

Από τη μεριά των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Βόλου, η Φρόσω Παύλου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Βόλου, όπως και για συνολικά των 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, όπως δεν υπάρχει και αποτυπωμένη οργανωτική δομή, ούτε και αποκατάσταση των εργαζομένων για την περίοδο του “μαύρου”. Το ίδιο απουσιάζουν και οι επίσημες αρμόδιες αποφάσεις που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη μελλοντική συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, πράγματα δηλαδή για τα οποία είχε δεσμευτεί επανειλημμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας, διαπίστωσε πως η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση της ψευτοΑριστεράς, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για καμιά θετική εξέλιξη προς όφελος των εργαζόμενων στα περιφερειακά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, και πως αποτελεί μονόδρομο και γι’ αυτούς, όπως και για το σύνολο του ελληνικού λαού, ο συνεχής και επόμονος αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους εκφραστών (παλιών και νέων) που καταστρέφουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό της σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής οργάνωσης.

Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, η ΛΑΕ Μαγνησίας θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού, πατριωτικού, ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού μετώπου που θα σταθεί ανάχωμα στην προϊούσα εξαθλίωση και οπισθοδρόμηση και θα παλέψει για ζωή με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια για όλο τον εργαζόμενο Λαό”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το