Τοπικά

Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου με αφορμή την πρόταση της για lockdown στο Βόλο στις 23/10

Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής για καθολικό lockdown στο Βόλο την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για την καύση σκουπιδιών στις 23 Οκτωβρίου.
«Η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του Βόλου που υπονομεύεται από την διαρκώς αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι άνθρωποι του αθλητισμού οφείλουν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ζητήματα υγείας που αφορούν στα παιδιά μας για αυτό και ζητάμε την συνδρομή σας στην πρόταση μας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης μας.

Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος:

“Ως ενεργοί πολίτες του Βόλου που παλεύουν εδώ και 3 χρόνια προκειμένου να ακυρωθεί η αδειοδότηση στην τοπική τσιμεντοβιομηχανία, ΑΓΕΤ-Lafarge να καίει «εναλλακτικά» καύσιμα, αλλά και εν γένει να σταματήσει η καύση αποβλήτων από οποιαδήποτε βιομηχανία, απευθυνόμαστε στον πρόεδρο και το Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου με το αίτημα, όπως εκφράζεται παρακάτω.
Λαμβάνοντας υπόψη μας α. την ξεκάθαρη και με συνέπεια αντίθεση που έχετε εκφράσει ΚΑΤΑ της καύσης σκουπιδιών στην πόλη μας, β. τη θέση σας υπέρ της ιεραρχημένης διαχείρισης αποβλήτων και γ. την πάγια αντίθεσή σας στο σενάριο να μετατραπεί ο Βόλος σε πόλη όπου η διαχείριση των απορριμμάτων θα ακολουθεί την πρακτική της καύσης και δ. την πλήρη αντίθεσή σας σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει υπό αμφισβήτηση-διακινδύνευση την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας ως εκφραστές των γονέων που νοιάζονται για τη νέα γενιά
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι ο ΓΣΒ , ως ένας πολύ σημαντικός θεσμικός φορέας της πόλης, οφείλει και πρέπει να συνταχθεί με τους άλλους φορείς-επιστημονικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς-και τους πολίτες και να στηρίξει μια συντονισμένη, καθολική και δυναμική αντίδραση κατά της καύσης σκουπιδιών, όπως αυτή που προγραμματίζεται στις 23 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί τους ανθρώπους του αθλητισμού, την ημέρα που οι νέοι της πόλης προγραμματίζουν και οργανώνουν ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, να συμμετάσχει και να το στηρίξει -καλώντας τα μέλη του να απέχουν για μια ημέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις – ώστε η πόλη να «νεκρώσει» και να αντηχήσει ένα εκκωφαντικό καθολικό μήνυμα ΚΑΤΑ της καύσης σκουπιδιών.
Η πρόσφατη θετική εξέλιξη της ακύρωσης της καύσης του CLO μετά από τη συστράτευση των επιστημονικών και άλλων φορέων, κομματικών παρατάξεων και πολιτών δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε ως υπεύθυνοι άνθρωποι και πολίτες πάνω από όλα να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας σε αυτή την όμορφη και ευλογημένη κατά τα άλλα πόλη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το