Ροή

Συνάντηση της δημοτικής αρχής Ν. Πηλίου με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκε ο δήμος Νοτίου Πηλίου, μετά τη συνάντηση που είχε η Δημοτική Αρχή, με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,

Στη συνάντηση τέθηκε το μεγάλο θέμα που προέκυψε από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν έργα υποδομής κυρίως στη Δημοτική Ενότητα της Αργαλαστής. Ειδικότερα, υπήρξε, ολοκληρωτική καταστροφή γέφυρας στον Κάλαμο, κατολισθήσεις κατά μήκος του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Παναγιώτικο προς ολόκληρη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και μέχρι το Τρίκερι, καθώς και καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της αγροτικής οδοποιίας, σε μια χρονιά που αναμένεται μεγάλη παραγωγή ελαιόκαρπου.

Στον υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή κατατέθηκε φάκελος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μαζί με την τεχνική έκθεση και κοστολόγηση των αποκαταστάσεων. Μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με χρηματοδότηση από των κωδικό φυσικών καταστροφών του ανωτέρω Υπουργείου.

Αίτημα

Σημειώνεται πως με αφορμή την έκτακτη επίσκεψη, της δημοτικής αντιπροσωπείας Νοτίου Πηλίου στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή, κατατέθηκε και αίτημα υπαγωγής του Δήμου ξανά στο πρόγραμμα του συμψηφισμού των παρακρατηθέντων πόρων, για οφειλές προς την εφορία που προέκυψαν από τον καταλογισμό της ΔΟΥ Βόλου το 2015 για μη απόδοση από τον τέως Δήμο Αφετών παρακρατηθέντων φόρων ποσού 220.000,00 ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Ο Δήμος έχει να λαμβάνει για το 2016 από επιχορήγηση του υπουργείου, ποσό 270.444,70 ευρώ και ζητεί τον συμψηφισμό με τους ευνοϊκούς όρους που ίσχυαν, δεδομένου ότι η οφειλή αφορά τα έτη 2007 έως 2010.

Συνάντηση για τα λατομεία

Συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο, πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, παρουσία των Βουλευτών του Νομού Μαγνησίας κ.κ. Μεϊκόπουλου, Μπαλλή, Μπουκώρου και των εκπροσώπων των τριών λατομικών περιοχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου (Συκής, Νεοχωρίου, Καλαμακίου).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση της δυνατότητας για την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των λατομείων ως προς το σκέλος, της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων, πριν την έγκριση νέων. Κατατέθηκε στον Γενικό Γραμματέα ένας τεκμηριωμένος νομικά φάκελος, ενώ ο κ. Βερροιόπουλος δεσμεύτηκε ότι άμεσα ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει εξετάσει το δίκαιο κοινωνικά αίτημα τους. Το άλλο σκέλος της απαγόρευσης, αφορά τη σύνταξη μισθωτηρίων συμβολαίων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μεταξύ του Δήμου και των Συνεταιρισμών, που θα γίνει με την ολοκλήρωση της σύστασής τους. Υπενθυμίζεται πως η σύσταση του συνεταιρισμού Καλαμακίου έχει πραγματοποιηθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Μέγαρα κρυβόταν ο 24χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο

Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον καταυλισμό Ρομά, στα Μέγαρα, ήταν τον κρησφύγετο του 24χρονου ο οποίος…

19 Ιανουαρίου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Στην ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία ο 18χρονος

Στην Ανακρίτρια Πειραιά για συμπληρωματική απολογία οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη για τον θανάσιμο τραυματισμό…

19 Ιανουαρίου 2024

Αρχίζει επίσημα το 2024 με την κοπή πίτας για τον ΣΔΥ Βόλου

Το 2024 ξεκινά και επίσημα για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με την κοπή πίτας…

19 Ιανουαρίου 2024

Σταμάτης Γαρδέλης: Στο Αγιον Ορος μετά τη νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική

Στο Άγιον Όρος βρίσκεται ο Σταμάτης Γαρδέλης, μετά τη νοσηλεία που είχε στο ψυχιατρικό ίδρυμα…

19 Ιανουαρίου 2024

28 συλλήψεις τον Δεκέμβριο από λιμενικούς της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ

Κατά το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2023 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: α) Συνελήφθησαν συνολικά…

19 Ιανουαρίου 2024

Στοχεύουν στην πρόκριση Βόλος και Νίκη στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος Πόλο παίδων

Στη «μάχη» του πρωταθλήματος πόλο Παίδων (Κ15) ρίχνονται το Σαββατοκύριακο ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση και η…

19 Ιανουαρίου 2024