Τοπικά

Συνάντηση στη Διεύθυνση Μεταφορών με Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών του Νομού Μαγνησίας συναντήθηκε χθες στη Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας με τον διευθυντή κ. Ηλία Τσαμπίρα και την προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Οδήγησης κ. Ασημένια Σέγκλια, λόγω του γεγονότος ότι από τον Μάρτιο δεν διεξάγονται εξετάσεις.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρία θέματα τα οποία προς το παρόν είναι η αιτία που δεν διενεργούνται εξετάσεις οδήγησης.

Πρώτο θέμα και κυριότερο ήταν η ασφαλιστική κάλυψη που απαιτείται να έχει ο υποψήφιος ή δύναται να φέρει η σχολή οδηγών και πρέπει να καλύπτει τον νέο νόμο για τις εξετάσεις (ν. 4599/2019). Κατατέθηκαν προς έγκριση νομιμότητας ασφαλιστικά προϊόντα και αναμένεται η απάντηση του νομικού τμήματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το δεύτερο είναι ο χώρος της εξέτασης των δοκιμασιών του πρώτου σταδίου που ο μαθητής θα δίνει μόνος του τις εξετάσεις για τις στατικές δοκιμασίες (γωνία – παρκάρισμα).
Το τρίτο θέμα ήταν η εναλλαγή του εκπαιδευτή που θα παρίσταται στο εκπαιδευτικό όχημα κατά τη διενέργεια του δεύτερου σταδίου της εξέτασης (πορεία). Οι σχολές αναμένουν το έγγραφο από το υπουργείο Εργασίας για αποφυγή προστίμων περί εργασιακής σχέσης μεταξύ των εκπαιδευτών.
«Ο δρόμος για την έναρξη των εξετάσεων δεν αργεί να ανοίξει. Τα προβλήματα είναι πολλά άλλα με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν γρήγορα», τονίζουν οι εκπαιδευτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το