Τοπικά

Συνάντηση Πράσινης Αριστεράς Μαγνησίας κι Ένωσης Καταναλωτών

Αντιπροσωπεία της Πράσινης Αριστεράς Μαγνησίας (Μαστρογιάνης Παντελής και Αρκάς – Κολέτσος Μάνος) συναντήθηκε με αντίστοιχη της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου (Κουτσελίνης Αλ. Μανοπουλος Γ.). Συζήτησαν για το σοβαρό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το καταναλωτικό κίνημα σε εποχή κρίσης και ταυτόχρονης πανδημίας. Γι΄ αυτό οι πολίτες της περιοχής πρέπει να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την Ένωση Καταναλωτών στο σημαντικό έργο που έχει και πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί.

Η αντιπροσωπεία της Πράσινης Αριστεράς παρουσίασε τους 5 άξονες του προγράμματος της για την Μαγνησία για το οποίο έγινε συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις προκειμένου να συμπληρωθεί με εξειδικευμένες θέσεις για την προστασία των καταναλωτών.

Συζητήθηκε η σημασία της κοινωνικής οικονομίας, οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ρόλος των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών που πρέπει να διευρυνθεί και μέσα από την δραστηριοποίηση στα καταναλωτικά κινήματα. Προτάθηκε η ύπαρξη διαμεσολαβητή για την επίλυση μικροδιαφορών κατά την λειτουργία της αγοράς.

Γενικά η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και από τις 2 πλευρές και δικαίωσε τις προσδοκίες της Πράσινης Αριστεράς για τον ρόλο που καλείται να παίξει η Ένωση Καταναλωτών για την προστασία των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το