Πολιτισμός

Συνάντηση παιδικών χορευτικών ομάδων με χορό και τραγούδι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» διοργανώνει την 13η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων με τίτλο «Τραγούδια του νερού και τ’ ουρανού», την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Ν. Ιωνίας.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.
Συμμετέχουν, εκτός της ομάδας του διοργανωτή Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο τη Χρήστου Βιργινία.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου (υπεύθυνη Γκογκινούδη Μαρία), ο Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου Πηλίου (υπεύθυνη Χρήστου Βιργινία), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Διαδρομή» Αγίας Αικατερίνης Βόλου (υπεύθυνη Χρήστου Βιργινία), ο Αγροτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου (υπεύθυνη Τσαλούχου Ελευθερία), ο Σύλλογος Χοροστέκι (ΕΔΡΑΜΕ) Βόλου (υπεύθυνη Τσιπτσέ Λίλιαν), ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου (υπεύθυνη Σκουριά Ελένη).

Τα παιδιά θα τραγουδήσουν τραγούδια «Του νερού και του ουρανού» και θα χορέψουν χορούς των περιοχών Έβρου, Αιγαίου Πελάγους, Ρούμελης, Ηπείρου, Ανατολικής Ρωμυλίας και Δωδεκανήσου. Παράλληλα θα αποδώσουν κείμενα με λόγο και δρώμενα.
Η εκδήλωση συμπληρώνει την πολυετή προσπάθεια του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» να κρατήσουμε ζωντανή τη λαϊκή μας παράδοση ώστε να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το