Αθλητισμός

Συνάντηση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη σήμερα για τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου

Σημαντική αναμένεται να είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, ώστε από κοινού να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη μέρα στον σύλλογο.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ αναφέρει πως οι έχοντας τα ηνία της εταιρείας ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε όποιον ενδιαφερόμενο προσερχόταν με μία σοβαρή και βιώσιμη πρόταση. Η 10η Ιουνίου είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία, ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε, ως ενδιαφερόμενος να αναλάβει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Στη σημερινή συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΠΑΕ και πώς μπορεί ο σύλλογος να προχωρήσει, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για τη βιωσιμότητα της ομάδας.

Η νέα χρονιά αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις ομάδες, οι οποίες θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται. Ιδιαίτερα οι ΠΑΕ των μικρότερων κατηγοριών θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, τη στιγμή που το τοπίο είναι θολό, όσον αφορά τα χρήματα που θα βάλουν στο ταμείο τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμβόλαιο τόσο στη Σούπερ Λιγκ 2, όσο και στη Φούτμπολ Λιγκ με τηλεοπτικό πάροχο για το νέο πρωτάθλημα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα μπορούν τα γήπεδα να φιλοξενούν φιλάθλους, εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ αναμένεται να είναι σε μεγάλο βαθμό μειωμένες και οι χορηγίες.
Όλα αυτά προβληματίζουν τις ΠΑΕ, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν, καθώς όσοι παράγοντας αποφασίσουν να «τρέξουν» τις ομάδες τους, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου οι σύλλογοι να είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και σε ΙΚΑ, εφορία και τρίτους.
Είναι δεδομένο πως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσουν μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο του Ολυμπιακού και στήριξη από επιχειρηματίες της πόλης που αγαπούν την ομάδα και θέλουν να τη βλέπουν να πρωταγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του ενόψει της σημερινής συνάντησης: «Θα μιλήσουμε εφ όλης της ύλης με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία. Θα τεθούν επί τάπητος πάρα πολλά θέματα για την επόμενη μέρα και για τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν βρεθεί μία χρυσή τομή και δείξουμε θέληση και ψυχραιμία, θα πάμε μπροστά και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει να βρεθούν τα άτομα για να μαζευτούν τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια».
Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση τόνισε: «Θα καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου. Διότι, υπάρχουν κάποια λεπτά σημεία, τα οποία και θα συζητήσουμε. Όπως σε ποια κατηγορία θα παίξουμε, το οικονομικό κ.α. Όπως είπε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος, θα χρειαστούν 500.000 ευρώ για να βγει η χρονιά. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να στηρίξει την ομάδα».

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, ανέφερε για τη σημερινή συνάντηση: «Θα συζητήσουμε το μέλλον του συλλόγου. Με τη διοίκηση της ΠΑΕ έχουμε άριστες σχέσεις, θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε για το μέλλον της ομάδας. Αυτή τη στιγμή συζητάμε, πως θα οργανώσουμε τον Ολυμπιακό καλύτερα. Πως θα παρουσιαστεί πιο οργανωμένους και πιο σοβαρός τη φετινή περίοδο, όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι. Πώς θα διεισδύσουμε στην κοινωνία της πόλης».
Μετά το τέλος της συνάντησης αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις αποφάσεις που θα παρθούν, ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία η διοίκηση θα κάνει γνωστό το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το