Τοπικά

Συνάντηση Μπουκώρου – Πλεύρη για το Νοσοκομείο και clawback των κλινικών

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί ο νέος Οργανισμός του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.
Η υπογραφή νέου Οργανισμού αποτελεί σημαντικό αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και θα συνδράμει σημαντικά στη λειτουργία και την ανάπτυξη του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας συνοδευόταν από εκπροσώπους κλινικών του Βόλου, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα του υψηλότατου clawback το οποίο δημιουργεί μεγάλη οικονομική δυσπραγία στις κλινικές της περιφέρειας .
Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα για τις κλινικές της περιφέρειας και τόνισε ότι μέσω του επόμενου νομοσχεδίου αλλά και της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ στόχος για το 2022 είναι να μειωθεί το clawback των κλινικών από το 45% που είναι σήμερα μεσοσταθμικά στο 20% – 25% , στόχος που ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες κλινικών προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης δημόσιες και ιδιωτικές στο Νομό Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το