Τοπικά

Συνάντηση μελών της Κίνησης «Βόλου Κοινωνία» με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου

Προχθές κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Βόλου Κοινωνία» αποτελούμενο από τους κ.κ. Κουρτίνα Γιάννη, Μαστρογιάννη Παντελή και Μουτσινά Πάρι επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου στα γραφεία του και είχε μία γόνιμη συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Στρατηγόπουλο Χρήστο, τον αντιπρόεδρο κ. Αθανασάκη Γιώργο και τον γεν. γραμματέα κ. Μπακαλιάνο Βασίλη.
Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Οι εκπρόσωποι της κίνησης ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους για τη φιλοσοφία την πολιτική και τους στόχους της νέας κίνησης «Βόλου κοινωνία» και την προσπάθειά της να χτίσει ένα καινούργιο μοντέλο στην τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο θα εκπορεύεται και θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην άμεση δημοκρατία και όχι στον κομματισμό, με στόχο να εμπνεύσει τη συμμετοχή την επικοινωνία και τον δημιουργικό διάλογο στην τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα των επαφών της κίνησης με τους φορείς της πόλης δεν είναι ως εκ τούτου μία τυπική αλλά μία ουσιαστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και διαδραστικής συνεργασίας για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων της περιοχής και την εύρυθμη ανάπτυξή της.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Στρατηγόπουλος συμμερίστηκε τις απόψεις και τις αγωνίες της κίνησής μας και πρόσθεσε ότι η πολιτική κρίση που περνάει η χώρα μας διαπερνά και επηρεάζει άμεσα τις κομματικές και αυτοδιοίκητες λειτουργίες και συμπεριφορές. Στην κατάσταση αυτή απαιτείται η επικοινωνία ο διάλογος και η σύνθεση απόψεων και όχι η πόλωση. Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης αφορά ολόκληρη την κοινωνία και τους φορείς της και έφερε ως ζωντανό παράδειγμα τη δημιουργία των νέων δικαστηρίων που είναι αίτημα 25 ετών του Συλλόγου και της Δικαιοσύνης. Τέλος συμφωνήθηκε από όλους ότι η επικοινωνία μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών φορέων και η αναθέρμανση του διαλόγου είναι η μόνη λύση και πρέπει να συνεχισθεί για να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το