Αθλητισμός

Συνάντηση με Βασιλειάδη θα επιδιώξουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αναδιάρθρωσης

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από οκτώ νομούς της Ελλάδας, στους οποίους υπάρχουν ομάδες που θίγονται από την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, συναντήθηκαν χθες στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.
Όλοι συμφώνησαν, πως η αναδιάρθρωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό, ανταγωνιστικό και οι επαγγελματικές ομάδες να είναι βιώσιμες, ωστόσο, η εφαρμογή της θα πρέπει να έχει ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2020-21, αφού προηγηθεί ένα μεταβατικό στάδιο.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, την ερχόμενη εβδομάδα, επιδιώκοντας να πειστεί ο υφυπουργός, προκειμένου να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος και να μη θιγούν ιστορικές ομάδες της περιφέρειας. Επίσης, συμφώνησαν να σταλεί επιστολή στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.

Ο κ. Μεϊκόπουλος κοινοποίησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, την πρόταση που συνέταξε η Νίκη Βόλου, η οποία κάνει λόγο για Φούτμπολ Λιγκ δύο ομίλων την προσεχή περίοδο, με 14 ομάδες ο κάθε όμιλος και κατάρτιση με γεωγραφικά κριτήρια. Η Φούτμπολ Λιγκ να συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά να είναι η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εφόσον υπάρξει αυτό το μεταβατικό στάδιο, την περίοδο 2020-21 να προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Την πρόταση της Νίκης έχουν συνυπογράψει 16 ομάδες της Περιφέρειας, όλες όσες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Οι βουλευτές συντάσσονται με την πρόταση της Νίκης και όπως προαναφέραμε, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη για το θέμα που έχει προκύψει. Με την ελπίδα, ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την αναστολή της αναδιάρθρωσης κατά ένα χρόνο, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο (ο κ. Βασιλειάδης εμμένει στην απόφασή του για άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης).
Από εκεί και πέρα, το θέμα έχει πάει πολύ ψηλά, στον πρωθυπουργό της χώρας, με τους βουλευτές να στέλνουν επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία επισυνάπτουν και την πρόταση των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Στην επιστολή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν, πως δεν αντιτίθενται στη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, αλλά στο χρόνο που αυτή θα πρέπει να γίνει. Αξίζει να αναφέρουμε, πως υπάρχουν πολλά κενά, ως προς τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και η νομική φόρμουλα για την δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2.
Θυμίζουμε, πως πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, τον οποίο και ενημέρωσαν για το θέμα, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα κινηθεί και ο ίδιος από την πλευρά του, προκειμένου να μην προχωρήσει από την προσεχή αγωνιστική περίοδο η αναδιάρθρωση, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.
Στο νομό Ηρακλείου, μετά τη δυναμική παρέμβαση της τοπικής ΕΠΣ, η οποία έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση» του υφυπουργού Αθλητισμού στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ήρθε η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία όταν αυτήν κατατεθεί.
Με μεγάλο ενδιαφέρον πλέον αναμένεται, αν θα υπάρξουν κι άλλες επίσημες αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το